Viasat eller SVT?
I fjol var det Charl Schwartzel som fick ta på sig den gröna kavajen. Detta ögonblick kunde bevittnas i både SVT och Viasat. Även i år kan tittarna välja mellan kanalerna. Foto: Getty Images

Viasat eller SVT?

Svenska tv-tittare är att gratulera. Precis som i fjol visas US Masters direkt alla dagar i två kanaler, Sveriges Television och Viasat Golf. Vilken väljer du?

Maestro Göran Zachrisson har bevakat åtskilliga Masters på plats på Augusta National. När Viasat förvärvade rättigheter till årets tävling bestämde han sig för att kommentera från studion på Ringvägen  i Stockholm.

- Jag ser ingen anledning att åka dit. Jag kan varje hål och varje flaggplacering på banan och under sändningen ser jag samma bilder vare sig jag sitter här eller där. Det är samma bilder som SVT:s kommentatorer ser fast de är på plats, säger Göran.

Har sällskap av P-U
Vid sin sida har han Per-Ulrik Johansson, som själv varit tolva två gånger på Augusta National (1997 och 1998). Att Sveriges Television har ett team på Augusta National och sänder parallellt är ingenting som bekymrar Göran Zachrisson.

- Tvärtom. Jag tycker det är bra att tävlingen visas i SVT, en kanal som når alla. Och jag hoppas att både de och vi gör ett bra jobb. Ju bättre den tävlingen kan presenteras, desto bättre för tittarna och desto mer hälsosamt för spelet.  Det är ju ingen vanlig poängbogey som ska spelas den här veckan.

Göran Zachrisson trivs med att ha Per-Ulrik Johansson vid sin sida.

- Han är duktig och kunnig. Vi gjorde vår första Masterssändning tillsammans redan 1993. Tänk så kul att få göra det igen, 19 år senare.

Ingen konkurrens
Att det skulle råda någon "konkurrens om tittarna" under Mastersdagarna håller Göran inte alls med om.

- Var och en följer den sändning han eller hon vill följa. Det är inget märkvärdigt med det. Att SVT kommer att ha betydligt större tittarsiffror än vi är självklart, eftersom den kanalen når alla svenska hem. Per-Ulrik och jag har kravet att presentera tävlingen på ett så bra sätt som möjligt och det vi kan göra är att försöka leva upp till det kravet, säger Göran Zachrisson.

SVT:s kommentator Jonas Karlsson har sällskap av expertkommentatorn Daniel Bäck i studion på Augusta. Bäck jobbar till vardags som golftränare på Bro Hof.

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  "Sånt här händer inte spelare som mig"
  • Björk vann i Frankrike
   Han ledde stora delar av slutvarvet och lyckades till slut bärga segern. Alexander Björk är en segrare på Challengetour.
  • Amatör orsakar golfhype i Kanada
   Med en rond kvar är Jared du Toit ett slag från ledning. Nu kan 21-åringen bli den första amatören att vinna på PGA-touren på 25 år.
  • Tre glada svenskor i Skottland
   Det blev ingen seger i Scottish Open. Men väl en andraplats och två nya svenskor klara för Woman´s British Open.