Calle missade biljetten till Augusta
Carl Pettersson hade länge segerchans i Houston, men slutade tvåa efter Hunter Mahan. Foto: Getty Images

Calle missade biljetten till Augusta

Han hade chansen att vinna en biljett till Augusta och tangera Jesper Parnevik som den mest segerrike svensken på PGA Tour. Då svek puttern för ovanlighetens skull Carl Pettersson. 35-åringen slutade tvåa i Shell Houston Open efter Hunter Mahan.

Jesper Parnevik tog sin femte titel på PGA Tour 2001 och har sedan dess varit ohotad på listan över flest antal svenska segrar på PGA Tour.

Under söndagen hade Carl Pettersson chansen att tangera honom.

Och dessutom lägga beslag på den allra sista biljetten till Masters på Augusta National.

För inför finaldagen av Shell Houston Open hade svenskamerikanen satt sig i riktigt fint slagläge och efter bara några hål hade förutsättningarna förbättrats ytterligare. Pettersson pepprade pinnarna och rullade in ett par fina birdies, samtidigt som ledaren Louis Ooosthuizen verkade pressad av situationen och tappade tidigt mark.

Men Petterssons attack kom tyvärr av sig.

Visserligen var det långa spelet näst intill fläckfritt på Redstonebanan och hans drives missade sällan fairway och inspelen var precisa både när det gällde längd och riktning. Men dessvärre strejkade den långa putter som Pettersson vanligtvis är hans allra vassaste vapen. Trots en mängd fina birdiemöjligheter ville ingenting i och birdien på det fjärde hålet blev hans sista för dagen.

- Jag spelade bra, jag spelade riktigt bra i dag för det var svårt där ute. Men jag kunde ju inte sänka en enda putt på sista nio, sa Pettersson efteråt.

Och då räckte det inte hela vägen.

För heta Hunter Mahan levererade en riktigt stabil golfrond och hade bra kontroll på läget. När han stod över bollen på det avslutande hålet visste han att ett par skulle räcka till årets andra seger och visade aldrig några tvivel. Inspelet lade sig till ro sju-åtta meter bakom hålet och därifrån kunde han enkelt tvåputta för vinst med ett slag före tvåan Pettersson.

- Jag är lite besviken just nu. Men på det hela taget var mitt spel bra och förhoppningsvis kan jag bygga på det här och ta en seger snart, sa Pettersson.

Hunter Mahan var av begripliga skäl gladare:

- Det känns fantastiskt bra. Jag tycker att jag spelade fint och slog bollen bra, sa han.

Och med bara dagar kvar innan golfvärldens blickar riktas mot Georgia och säsongens första major för herrar så seglar Mahan upp som ett i raden av tänkbara segrarnamn. För en och en halv månad sedan visade han att han kunde hantera en utsatt position när han vann WGC-matchspelet och i helgen såg han alltså till att dokumentera formen.

- Det är alltid skönt att komma till en tävling och känna att man spelar bra. Så jag ser verkligen fram emot nästa vecka.

Det gör dessvärre inte Carl Pettersson, som hade hoppats på att få göra sin femte start i tävlingen – men nu alltså får nöja sig med att följa händelserna från tv-soffan.

En av spelarna han kan titta på är Henrik Stenson, som är inne i tävlingen och återigen svarade för en habil insats på PGA Tour. En avslutande parrond gav en delad 21:a plats. Jonas Blixt kom också in på par och blev därmed delad 29:a

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!