Calle siktar mot Augusta
Carl Pettersson är delad trea, tre slag efter täten inför söndagens avslutning i Houston. Foto: Getty Images

Calle siktar mot Augusta

Förstaplatsen i Shell Houston Open är värd 1 080 000 dollar men för Carl Pettersson är pengarna inte det viktigaste. En vinst tar honom från Texas till Georgia och en plats i Masters. Svenskamerikanen är delad trea – tre slag efter.

Två av de fyra svenskar som finns med i säsongens första herrmajor nästa vecka valde att genomföra sitt genrep på Redstone GC Tournament Course.
Peter Hanson kan redan nu bege sig till Augusta. Han missade cutten efter ronderna 71-73.
Henrik Stenson, som också spelar Masters Tournament, har inför söndagens avslutning i Shell Houston Open 209 slag (-7) totalt och delar 22:a plats.
Stenson kan få sällskap av ytterligare en svensk på planet till Georgia – Carl Pettersson.

Tävlingen försenades redan i torsdags då åskstormar svepte in över Houston. En av få spelare som hann slutföra rond 1 då var just Carl Pettersson.
Han fick en drömstart och var i delad ledning.
När svenskamerikanen nu avverkat ytterligare två ronder (70-67) så hänger han kvar i toppen. Under tredje varvet hade Pettersson en mycket lyckad period precis efter vändningen där han noterade tre raka birdies på hål 10, 11 och 12.

Med 202 (-14) delar han tredjeplatsen med Brian Davis, England. Titelhållaren Phil Mickelson är delad sexa med 205 (-11).
Jänkaren Hunter Mahan är ensam tvåa med 201 (-15) och sydafrikanske British Open-vinnaren från 2010, Louis Oosthuizen, toppar resultatlistan med 199 (-17).
Oosthuizen och Mahan har redan säkrat en plats i Masters startfält.
- Det är en fantastisk leaderboard bakom mig och det kommer att bli tufft att vinna men det känns som att jag är redo, säger Oosthuizen till PGA Tour.com

Ernie Els kom till Texas med en enda uppgift; att vinna. Sydafrikanen har spelat samtliga Masters sedan 1993 men nu ser sviten ut att brytas för den trefaldige majorvinnaren.
Han är delad 14:e med 208 (-8).
- Jag måste få till en 62:a eller en 63:a. Det är tufft att fixa på en söndag men jag ska verkligen ge det ett försök, säger han till PGA Tour.com

Ovädret som störde rond 1 gjorde att fredagen blev en långfredag med 36 hål för vissa spelare och 70 deltagare fick slutföra rond 2 först på lördagsmorgonen.
90 spelare klarade cutten efter 36 hål vilket är störst antal i en icke-major sedan 91 i Travelers Championship 1981.
Sedan drog arrangörerna ytterligare ett streck efter rond 3 och endast 70 finns med i söndagens avslutning.
Jonas Blixt är en av dem.
Värmlandsrookien var efter två varv tre slag från täten i en haltande tabell. Efter en 74-rond (+2) delar han 30:e plats med 210 (-6).

George H.W. Bush flyttade till Houston när han lämnade Vita Huset i Washington och den idrottsintresserade expresidenten brukar besöka sportevenemang i sin hemstad. På lördagen åkte han runt i en golfbil tillsammans med hustrun Barbara och följde spelet på Redstone GC. 

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!