Stjärnor i skymundan
Maria Hjorth var förra året bästa svenska i USA. Foto: Getty Images

Stjärnor i skymundan

RANCHO MIRAGE. Goda vännerna Maria Hjorth och Anna Nordqvist har i det tysta haft riktigt bra säsonger bakom sig och är båda med i snacket inför årets första major. Anna är den senaste svenskan som vann en major och "Mimmi" den senaste som vann på LPGA.

- Jag har gjort jättemycket jobb i det tysta. Jag har jobbat hårt med min bollträff med Henri Reis. Jag tycker också att jag spelade riktigt bra delar av förra säsongen och i Solheim Cup, även om jag förlorade singeln, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Men kraven blir höga på en spelare som vinner en major det första hon gör under sitt rookieår. Det var just det som Anna gjorde. Förra säsongen var hon bland de tio bästa fem gånger och sällan utanför de tjugo bästa. Hon var nära att vinna både i Taiwan och Mexiko. Hon var sjua i British Open och tia i Kraft Nabisco Championship.

- Jag gillar den här banan. Jag spelade kvalet här för några år sedan och har spelat bra de senaste två åren (d10-d10). Jag tycker att spelet känns bra och jag spelade riktigt bra i Phoenix förra veckan förutom att jag missade många korta puttar på de hoppiga greenerna, säger Nordqvist.

Mimmi senaste vinnaren på LPGA
Annas vän och mentor, Maria Hjorth, är den svenska som senast vunnit på LPGA. Det var i maj förra året hon spelade hem Avnet LPGA Classic. Hon var den högst rankade svenskan på världsrankingen innan Caroline Hedwall gick om förra veckan. Hon var också en del av det vinnande Solheim Cup-laget tillsammans med Caroline och Anna.

- Det känns som jag spelar min bästa golf i karriären, säger Maria Hjorth till Svensk Golf.

I förra veckan bröt hon en serie av 26 raka kval i rad när hon hamnade på fel sida kvalgränsen i Kia Classic. Trots den lilla fartbulan är hon positiv inför veckans major.

- Spelet känns bra. Jag ändrade greppet lite förra veckan efter att jag slagit för mig ovanligt snett. Men nu känns det bra och min puttning börjar komma upp i klass med resten av spelet.

Både framgångar och motgångar går fort över för "Mimmi" när hon kommer hem till numera treåriga dottern Emily som inte bryr sig hur det går för mamma på golfbanan. Den här veckan har Marias mamma kommit för att ta hand om yrvädret medan mamma jagar majortitel.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!