KOMMENTAR: Suzann vinner
Efter att ha varit nära flera gånger är det dags för norskan att vinna Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Suzann vinner

RANCHO MIRAGE: Svensk Golfs reporter på plats ger sig på ett försök att förutsäga årets första major. Och han tror på en nordisk vinnare.

När det handlar om att tippa de hetaste segerkandidaterna är det svårt att välja någon annan än Yani Tseng just nu. Hon har helt enkelt nått en egen nivå. Trots det tror jag ändå inte att hon vinner den här veckan. Det är svårt att vinna på LPGA. Det är svårare att vinna två veckor i rad. Alltså är det nästan omöjligt att vinna tre veckor i rad. Det har i och för sig hänt förut. Annika vann fyra i rad 2001 och Lorena Ochoa gjorde samma sak 2008 och innan dess hände det på 60-talet.

Men då var det inte en major. Även för en spelare som Yani känns det lite extra vid de största tävlingarna. Och hon visade här förra året att hon kan bli slagen. En av hennes svagheter är korta puttar och hon kommer inte att ha råd att missa som hon gjort de senaste veckorna.

Så vem vinner?

Jag tror att vi har stora chanser till en svensk seger. Anna Nordqvist spelar alltid bra här och har jobbat på i det tysta. Det kan vara hennes tur. Caroline Hedwall har spelet och är precis så respektlös som man behöver för att vinna majors. Sophie och Mimmi har alltid chans att vinna om de får det att stämma.

En outsider kan vara Paula Creamer. Hon förlorade sin farfar, Tom, nyligen. Samma sak hände Stacy Lewis förra året. Om "Rosa Pantern" Creamer lyckas kanalisera energin kan hon bli farlig.

Trots det går min röst till vårt grannland.

Suzann Pettersen har varit tvåa här tre gånger och det kan vara dags att nå hela vägen den här gången. Hon ser fokuserad ut och säger att allt hon gjort hittills i år har varit för att förbereda sig för veckans tävling. Hon har ett fantastiskt spel från tee till green och efter att ha börjat jobba med puttgurun Dave Stockton så har hennes puttning blivit allt bättre. Och jag älskar hennes kommentar när det kom upp att goda vännen Yani tränat på sina segerhopp i poolen:

- Det finns en anledning till att jag också har en pool hemma.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!