Stabil sving. Damien McGrane behärskade hettan och greenerna bäst under första dagens spel av Trophée Hassan II. Foto: Getty Images

Följa

McGrane öppnade bäst

Från daggpatrull till ledare. Morgonpigge Damien McGrane fick bästa tänkbara inledning intill kungens palats i Marocko. Med en 65:a kopplade han ett tidigt grepp i Trophée Hassan II.

Text: Henrik Lenngren • 2012-03-22 Uppdaterad 2012-03-22

Trophée Hassan II

Datum: 22-25 mars

Spelplats: Golf du Palais Royal, Agadir, Marocko

Prissumma: 1 500 000 euro

Titelförsvarare: David Horsey (-14)

Aktuell ställning

Startlista

Race to Dubai

Svenska resultat

18) Joel Sjöholm, -2

25) Michael Jonzon, -1

53) Johan Edfors, +1

65) Alexander Norén, Oscar Florén och Peter Hedblom, +2

92) Niclas Fasth, +4

102) Fredrik Andersson Hed, +5

116) Christian Nilsson, +7

Återstående tv-tider

Fredag: 14.30-18.30 (Viasat Golf)

Lördag: 14.00-18.00 (Viasat Golf)

Söndag: 15.00-19.00 (Viasat Golf)

Bild 1115851

Innanför kungapalatsets bruna, tjocka murar i Agadir spelas det golf denna vecka. Hit får inga bilar och bara några utvalda bussar köra in.

“Förmodligen är klubben mer otillgänglig för allmänheten än vad Augusta National är”, påpekade John Daly, inför den första ronden.

Han talade om Golf du Palais Royal, en läcker bana som även ifjol stod för värdskapet i Trophée Hassan II.

Den veckan regerade David Horsey.

I årets upplaga syns Damien McGranes namn högst upp på leaderboarden. Irländaren peggade upp i torsdagens allra första boll, inledde med en eagle och passade sedan på att rulla i åtta birdies på vägen mot klubbhuset.

– Jag startade fint och lyckades fortsätta i samma stil. Om du spelar bra får du en hel del möjligheter på de här vackra greenerna, konstaterade McGrane, som gick sju under par och har två slag tillgodo på Alejandro Cañizares (-5).

Sju spelare delar tredjeplatsen på -4. I den digitala världen stod en av dessa för dagens mest färggranna scorekort. Trots sex birdies och två eagles summerade Graeme Storm en 68:a – detta efter en trist avslutning.

Inte mindre än nio svenskar är på plats i Marocko – men bara två spelare är under par efter den första ronden.

Joel Sjöholm avrundade dagen med en birdie för 70 slag totalt. Han delar 18:e platsen. Michael Jonzon är 25:a på -1. Övriga blågula proffs hamnade på plusresultat.

Torsdagskvällens dystraste ansikte lär tillhöra Robert Rock. Abu Dhabi-vinnaren som fått korn på en biljett till US Masters tvingades bokföra elva slag på det fjärde hålet, par 4. Kostsamt för engelsmannen som är 57:a på rankingen och som är i behov av en topplacering för att avancera sju hack på listan. Med +5 får han i första hand jaga kvalgränsen.


Text: Henrik Lenngren • 2012-03-22
FöljaNyheter
Scroll to Top