Donald världsetta igen
Luke Donald tog över som världsetta efter segern i Transitions Foto: Getty Images

Donald världsetta igen

Engelsmannen Luke Donald kom som en raket på slutet i Transitions – besegrade tre andra i ett särspel – och tog tillbaks den åtråvärda platsen som världsetta från Rory McIlroy.– Rory är en fantastisk spelare och han är säkert sugen på att ta tillbaks den, sa en lycklig Donald efteråt.

Det blev högdramatiskt på Copperhead sista dagen. Amerikanen Robert Garrigus kom in med en 64:a tidigt och satte ribban på 13 under par.

När Donald kom till sista hålet behövde han ett par att nå Garrigus och det var precis vad han gjorde.

I särspelet hamnade han sedan i ett halvtufft läge i ruffen till höger. Hans järnsjua lyckades precis ta sig över greenbunkern och bollen rullade upp till knappt två meter. Puttar från den längden missar Donald sällan och birdien säkrade segern.

– Otroligt skönt och man vet aldrig med slag från sådana lägen hur mycket dom releasar, sa Donald.

I slutgrupperna hade flera chansen att sno segern under ordinarie spel men sydkoreanen Bae fick istället slå i en bra putt för par precis som Furyk och båda tog sig in i särspelet.

Men väl där fick de sig besegrade av Donald som efter en del svaga föreställningar under säsongen kunde känna sig som en segrare igen.

– Skönt eftersom många kanske trodde att förra säsongen var något av en engångsföreteelse, sa Donald.

Sydafrikanen Ernie Els gjorde istället bogey och den kan bli kostsam. Nu behöver han förmodligen en seger i nästa veckas tävling på Bay Hill eller i Houston Open veckan före Masters för att ta sig in i Masters.

Och kampen om platsen som världsetta lär gå vidare. Det är jämnt i toppen och flera spelare har chansen att ta över med ett par segrar på kort tid. Rory McIlroy var heller inte sen att gratulera Donald via twitter.

"Jag njöt så länge det varade och stort grattis (till Donald) imponerande föreställning". Skrev han strax efter att tävlingen avgjorts.

Peter Hanson avslutade med en snygg 69:a och avancerade till delad 55:e medan Jesper Parnevik hade 75 och hamnade på en slutlig 76:e plats.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!