Love älskar Honda
USA:s Ryder Cup-kapten Davis Love III slog till med ett HIO under rond 1 och leder Honda Classic efter första dagen. Foto: Getty Images

Love älskar Honda

Davis Love III slog till med ett hole-in-one på hål 5. Med 64 slag (-6) leder den amerikanske Ryder Cup-kaptenen Honda Classic efter rond 1. Bäste svensk är delad tia.

28-30 september arrangeras Ryder Cup på Medinah Country Club utanför Chicago. Då ska Davis Love III leda det amerikanska laget. Han är kapten. På torsdagen var han bäst av alla när Honda Classic inleddes på PGA National Champion Course i Palm Beach Gardens, Florida.

Efter fyra raka par slog Love till med ett hole-in-one på hål 5. Klubba? En järnfemma. Det är hans femte HIO på PGA Tour och faktiskt det tredje som har inträffat i just Florida.
Han följde sedan upp fullträffen med ett par och tre raka birdies på hål 7, 8 och 9.
Till slut kom 47-åringen in på 64 slag, sex under par.
Det är en tangering av banrekordet.
- Jag har slagit bollen riktigt bra men under flera turneringar förra året så fick jag aldrig någon bra start. Jag är glad att jag lyckades med det nu, säger Davis Love III.

Love den tredje leder Honda Classic med två slag före en hel oktett på andraplats, däribland nordirländaren Rory McIlroy:
Carl Pettersson är en av nio spelare som delar tiondeplatsen med 67 (-3). Han är bäste svensk.
Nästa vecka fyller Jesper Parnevik år och blir då lika gammal som Davis Love III.
På torsdagen spelade skadedrabbade Jesper sin första tävling sedan Hawaii. Hur det gick? Han kom in på 73 (+3) efter två birdies, lika många bogeys samt en trippel på det 16:e hålet. Allt det här hände under sista nio. De första nio bestod av enbart par.
Parnevik är 107:a.
En placering som han delar med Europas Ryder Cup-kapten José Maria Olazábal.

Två andra blågula spelare delar 40:e plats – Henrik Stenson och Fredrik Jacobson. Stensons scorekort innehöll fem birdies, tre bogeys samt en dubbel medan Jacobson noterade fyra birdies och fyra bogeys.
Duon är på par – 70 slag.

Richard Stanley Johnson, som startade från tians tee, är ett slag bakom sina landsmän men det hade kunnat vara så mycket bättre om han inte hade gjort en trippelbogey på hål 17. Med 71 (+1) delar RSJ 68:e plats med bland andra Tiger.
Woods spelar Honda Classic för första gången som proffs. Han missade bara tre greener men hade 34 puttar.
Bara en enda spelare i hela tävlingen hade fler.
- Jag slog bollen bättre än min score, jag fick sannerligen inte ut så mycket av min rond och förhoppningsvis går det bättre i morgon, säger Tiger.

Startfältets sjätte svensk, Robert Karlsson, fick en tung inledning. Han öppnade ronden med tre raka bogeys och kom till slut in på 72 (+2). Katrineholmaren är delad 88:a.
Engelsmannen Ian Poulter, som skulle ha spelat tillsammans med Tiger, tvingades dra sig ur på grund av feber.

På onsdagen meddelade huvudsponsorn att de har förlängt sitt avtal med tävlingen med ytterligare fyra säsonger. Det gör Honda (Classic) till den äldsta aktiva sponsorn på PGA Tour.

Rickie Fowler (som öppnade med 69, -1) spelade första varvet som en svensk - utseendemässigt.
Blå keps.
Gul piké.
Blå byxor.
Gula skor.
Bild 1115607 

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!