Bradley gratulerar segraren Bill Haas på det andra omspelshålet Foto: Getty Images

Följa

Haas vann thriller

Bill Haas vann till slut Northern Trust Open efter särspel mot Phil Mickelson och Keegan Bradley. Han sänkte en lång putt på det andra omspelshålet. Fredrik Jacobson storspelade under sista dagen och tog sig upp till delad trettonde plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-20 Uppdaterad 2012-02-20

TV-tider

Bild 1115471

Torsdag: 21.00 – 00.00
Fredag: 21.00 – 00.00
Lördag: 21.00 – 00.00
Söndag: 21.00 – 00.00

Northern Trust Open

Bild 1115473 

Speldatum: 16 – 19 februari
Bana: Riviera Country Club, Pacific Palisades
Prispengar: 6,6 miljoner dollar
Segrare: Bill Haas

Starttider
Startfält
Aktuell ställning
Fedex Cup

Läs också:

Medborgarskapet inget hot mot Ryder Cup
Säsongsdebut för “Fidde”
Carl jagar Phil
Pettersson kvar i tätstriden
Bradley ikapp Phil

Inte långt ifrån Hollywood utspelades en riktig thriller under sen sista rundan av Northern Trust Open på Riviera. I huvudrollerna, tredje dagens delade ledare Phil Mickelson och Keegan Bradley och förra årets Fedex Cup-vinnare Bill Haas.

Phil Mickelson såg länge ut att ha greppet men ett par treputtar på sista nio släppte in de andra i matchen. Och efter att Haas slagit upp sitt andraslag på det sjuttonde från 260 meter och lätt tvåputtat för birdie behövde både Bradley och Mickelson göra birdie på det sista, mycket svåra, artonde hålet för att komma ikapp.

Mickelson hade en iskall putter under sista nio men inför storpubliken på arton sänker han sin långa putt för birdie. Men när vrålen från publiken just tystnat utbryter de igen när Bradley sänker sin putt. Omspel med de båda och Haas väntar.

Och på det andra omspelshålet, det korta tionde hålet, ser alla tre ut att var i trubbel. Haas spelar sin boll säkert in på green och sänker sedan från ungefär fjorton meter. Phil missar sitt inspel och Bradleys putt stryker hålkanten och efter stor dramatik står Bill Haas som vinnare.

Fredrik storspelade

Tidigt var det annars Sergio Garcia som steg som en raket i resultatlistan. Hans 64 slag var dagens runda och tog honom upp på delad fjärde plats. Fredagens 76:a förstörde alla chanser för spanjoren att vinna.

Näst bästa runda för dagen stod Fredrik Jacobson för. Första tävlingen på tre månader och på efter 67 slag på dagen gav till slut en trettonde plats. Det på en bana som han tidigare varit som bäst 43:a.

– Jag är jättenöjd. Idag var första dagen som jag kände att jag mentalt kunde fokusera hela rundan. Det är lite svårt att komma in i det när man inte spelat tävling på länge, berättar han för Svensk Golf efter sin runda.

Och tumskadan som hållit honom borta i tre månader har inte varit något problem.

– Det har känts bättre och bättre dag för dag så det är jätteskönt.

Nu väntar närmast WGC-tävlingen i Tucson i veckan för Jacobson.  Carl Pettersson var med i toppen efter två varv men nio dåliga hål på lördagen förstörde hans chanser. Han slutade till slut 34:a efter att ha gått runt på 72 slag (+1) sista dagen.

LPGA: Yani vann igen
ET: Kruger vann i Indien
LET: Wright vann på Nya Zeeland

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-20
FöljaNyheter
Scroll to Top