Pettersson kvar i tätstriden
"Big Dog" är bara två slag efter ledande Phil Mickelson i Los Angeles Foto: Getty Images

Pettersson kvar i tätstriden

Carl Pettersson var länge uppe i ledningen men ligger på en delad tredjeplats efter halva tävlingen i Northern Trust Open. Han är två slag efter ledande Phil Mickelson som bjöd på ny magi på fredagen.

Det var fortsatt klarblå himmel i södra Kalifornien på fredagen. Men borta var den kyla och starka vind som störde framför allt på förmiddagen på torsdagen.

Pettersson gick ut på tian och spelade lysande sina första nio. Han var då tre under för rundan och sex under totalt. Han delade då ledningen med Mickelson. En bogey på det femte hålet och sedan en bra räddning för bogey på åttan gjorde att han föll till fyra under par.

Lite tidigare har Mickelson sänkt en wedge från hundra meter på åttan och gjort eagle och gått upp i ensam ledning. Men han stannar på sex under par och Carl är bara två slag efter med två rundor kvar på en krävande bana. Trots svagare vindar på fredagen håller Riviera emot bra.

- Det här är en av mina absoluta favoritbanor. Den är bra men inte lätt eftersom sex under leder efter två rundor. Jag spelade riktigt bra på mina första nio hål som var de sista nio. Sedan  gjorde jag ett par dåliga bogeys på slutet och sänkte inga puttar. Men det är svårt att spela en perfekt runda. Men jag ser verkligen fram emot helgen, berättar han för Svensk Golf efter rundan.

Ett slag efter Phil finns Pat Perez och tillsammans med Pettersson finns Matt Kuchar, Jarrod Lyle, Jimmy Walker och Jonathan Byrd. 38 spelare finns inom sex slag från ledaren. Perez och Lyle stod för dagens bästa rundor med 65 slag (-6).

Tummen håller

Fredrik Jacobson var länge också under par i sin comeback efter tre månaders skadeupphåll. Men en bogey efter ett svårt bunkerläge på elvan gav en bogey. Och än värre blev det på det sextonde hålet. Ett i stort sett omöjligt bunkerläge gjorde att han inte kom upp på första försöket och dubbel som resultat. Trots det han positiv när Svensk Golf pratar med honom efter rundan.

- Det är kul att vara tillbaka på banan igen. Jag tycker jag kommit igång bra. Det var riktigt tufft igår morse med kyla och stark vind. Jättenöjd med hur jag spelade och kul att vara med i helgen i första tävlingen. Tummen känns bra än så länge efter spel fyra dagar i rad (inklusive inspel och pro-am). Förhoppningsvis kan jag spela fyra veckor i rad även om jag tar en dag i taget.

Den tredje svensken till start, Jonas Blixt, har spelat klart. Efter sin svaga första runda var han aldrig nära att klara kvalgränsen som ser ut att bli tre över par. Några spelare hann inte spela klart sina rundor och den andra rundan kommer att spelas klart 06.45 lokal tid på lördagen.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!