Carl jagar Phil
Svenskamerikanen Pettersson fick en kanonstart på Riviera och delar fjärdeplatsen Foto: Getty Images

Carl jagar Phil

Carl Pettersson fick en bra start på en krävande bana under den första dagen av Northern Trust Open. Hans 68 slag räckte till delad fjärde plats. Phil Mickelson fortsatte där han slutade förra veckan, med storspel. Han leder på fem under par.

Den klassiska Rivierabanan visade på torsdagen varför den är en av de svåraste banorna utanför majortävlingarna. Framför allt på morgonen var det kallt och blåsigt och inte många låga scorer. På eftermiddagen blev  det något mer lättspelat men en lurig vind.

Den som lyckades bäst av alla var Phil Mickelson. Han avslutade med 64 förra veckan på Pebble Beach för segern och formen håller i sig. Hans 66 slag (-5) kunde ingen annan matcha. Phil fortsätter att sänka puttar och visa prov på stort artisteri. På det elfte hålet, par fem, var han en av de få som lyckades nå greenen på två slag. Andraslaget var en drive från fairway. Det ledde till en av hans sex birdies.

- Jag fick självförtroende av vinsten för jag var pumpad i början av säsongen för det kändes så bra och så kom jag ut och spelade dåligt. Jag är riktigt laddad för vad som komma skall och speciellt för vad som kommer i april (US Masters), sa Mickelson till pressen.

Bra start av Carl

Carl Pettersson sa innan tävlingen att formen var god och det visade han under den första rundan. Tre under par utan att träffa hälften av fairways och bara tio greener visar på bra närspel. Intressant nog är "Big Dog" numera en av de som slår längst på touren. Hittills har han en snittdrive på över 280 meter och är tvåa på listan.

Han är efter sin fina inledning på delad fjärde plats. Före finns förutom Mickelson även Hunter Mahan och JB Holmes. Holmes är tillbaka på allvar efter sin hjärnoperation. Han spelade inte efter PGA mästerskapet i augusti efter att ha haft problem med svår yrsel.

Fredrik Jacobson gick runt på 72 slag, ett över par, i sin första runda sedan i november. Två birdies och en bogey får väl sägas vara godkänt efter ett långt uppehåll. Han är delad 37:a. Jonas Blixt hann bara spela tolv hål under torsdagen. Han erkände för Svensk Golf redan i början på veckan att han var trött efter intensivt tävlande den senaste tiden och är sju över par.

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: HIO av "Robban" – skänkte bollen till barn
  • McIlroys föräldrahem svämmas över av utrustning efter Nikes besked
   Nike ska sluta tillverka golfutrustning och fokusera på kläder och skor. Det har gjort att flera Nike-spelare kommer byta klubbtillverkare. En av de spelarna är Rory McIlroy, vars föräldrahem nu bombarderats av prylar.
  • Spelformerna som gör din golf roligare!
   Att samla ihop över 36 poäng och sänka sig känns alltid bra. Men att bara spela poängbogey eller jaga en score kan bli långtråkigt. Här är sex roliga spelformer som du och dina kompisar kan testa.
  • Se när de lokala lagen gör upp på Ryder Cup-banan
   Har du undrat om hockey- eller amerikanska fotbollspelare har bäst talang för golf? Se när Minnesota Wild möter Minnesota Vikings och avgör själv.
  • Zachrisson: ”OS måste ta sig en funderare”
   OS-golfen blev på många sätt en succé. En svensk medalj och enorma tittarsiffror gav sporten en knuff framåt i Sverige. Men Göran Zachrisson menar att det kunde blivit ännu bättre.
  • Bästa golfbanorna i Oslo
   Förr var utbudet dåligt och priserna höga. Men något har hänt med golfen i Oslo. Banorna har vässats – och valutakursen är betydligt vänligare. Det är dags att blicka västerut.
  Igår
  Stenson: ”Hoppas att jag kan göra det igen”