Pettersson har blivit amerikan
Carl Pettersson, nybliven amerikansk medborgare, pustar ut efter sin glansfulla avslutning på Hawaii. Foto: Getty Images

Pettersson har blivit amerikan

Carl Pettersson såg uträknad ut. Men med en glänsande finish, med fyra birdies på de sex sista hålen, tog han sig upp till en delad andraplats i sin första tävling för året. "Min första topp 10-plats som amerikan", sa en nöjd Carl till pressen.

Carl Pettersson, som bott större delen av sitt liv i North Carolina, avslöjade att han under off-season nu i vinter blivit amerikansk medborgare. Men det är fortfarande Sverige han representerar när han tävlar.

Och det gjorde han på ett lysande sätt denna söndagseftermiddag i Sony Open på Waialae GC i Honolulu. Carl, som startade ganska tidigt, gick sina tio sista sex hål fyra under par. När han hålat ut på 18:e för en 67:a (-11 totalt)  såg han till och med ut som en tänkbar vinnare.

- Oavsett var jag hamnar så är jag nöjd. Jag har spelat riktigt bra på sista nio, sa Carl till asapsports.com direkt efter målgången.

Nu räckte det inte hela vägen till seger. Amerikanen Jason Wagner, som startade finalronden som delad trea, tog under mitten av ronden över ledningen. Han lyckades sedan undvika misstagen på sista nio och komma in med en 67-rond.

Med 13 under par i sammandraget var Wagner två slag före Carl Pettersson, som delade andraplatsen med Sean O´Hair, Harrison Frazar och Charles Howell III.

Finalvarvet började illa för Carl Pettersson. Han gjorde dubbelbogey på tvåan och fick sedan svälja en bogey på sjätte hålet.

- Då var det inte så kul. Men efter sexan har jag spelat fantastiskt bra.

Carl gjorde efter den tveksamma starten birdies på hål 9, 13, 14, 16 och 18.

- Jag hade en bra chans även på 17:e, som jag missade. Och på 14:e slog jag birdieputten kort mitt i linjen, sa Calle till asapsports.com.

Statistiken visar att Pettersson träffade fem fairways, 14 greener och att han hade 26 puttar.

- Det är lätt att träffa fairways men det är svårt att hålla bollen kvar där. I synnerhet i den här vinden. Jag har slagit bra drives men ändå fått tuffa rufflägen. Många till synes lätta hål kan plötsligt bli riktigt svåra.

- Men det är en fantastisk golfbana, jag älskar att spela här. Jag önskar vi hade fler banor av den här typen, sa Calle.

Den delade andraplatsen gav Carl Pettersson en check på 363 000 dollar.

- Jag är mer än nöjd. Det är alltid kul att spela bra i årets första tävling.

Jonas Blixt från Karlstad, som efter sina fina insatser på fjolårets Nationwide Tour nu har spelrätt på stora touren, fick spela alla fyra ronderna i sin debut. Han fick dock nöja sig med en blygsam placering, delad 54:a, efter ronderna 72-67-68-72 (-1).

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!