Elin Emanuelsson spelde bäst av elva svenskor när slutkvalet till LET inleddes på La Manga. Foto: Getty Images

Följa

Emanuelsson trea i LET-kval

27-åriga Elin Emanuelsson från Ingarö GK fick en bra start och ligger på delad tredje plats när slutkvalet till damernas Europatour på söndagen inleddes i Spanien.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-01-15 Uppdaterad 2012-01-15

Slutkval LET

Datum: 15-19 januari
Spelplats: La Manga, Spanien

Aktuell ställning

Deltagande svenskor
Sara Djos
Elin Emanuelsson
Anjelika Hammar
Erika Holmén
Caroline Larsson
Camilla Lennarth
Maria Ohlsson
Viva Schlasberg
Karin Sjödin
Josefine Sund
Sara Wkström

Kvalet avgörs på två banor på La Manga Club i Murcia, den norra (par 71) och den södra (par 73). Elin Emanuelsson inledde på den norra och noterade en stark 68:a. Med tre under par ligger hon två slag bakom ledarduon Crisje de Vries, Holland, och Sharmila Nicollet från Indien.

101 spelare, däribland elva svenskor, är samlade för att under fem dagar göra upp om de attraktiva korten till Ladies European Tour. På torsdag vet vi vilka 30 spelare som får full spelrätt (kategori 8a).

Efter fyra dagars spel reduceras startfältet till 50 spelare plus de som delar 50:e plats.

Den mest namnkunniga svenskan i fältet är Karin Sjödin, Delsjötjejen som har meriter från LPGA. Men Karin har varit sjuk den senaste veckan och kom till spel utan att ha kunnat röra en klubba på flera dagar. Hon fick också nöja sig med blygsam 75:a och delad 39:e plats första dagen. Karin inledde på södra banan.

Näst bästa svenska efter Elin Emanuelsson är Sara Djos från Torrekulla, som på södra banan fick ihop en 72-rond. Hon ligger på delad 28:e plats och har alltså ett hyfsat läge inför de fyra ronder som återstår.


Text: Jörgen Ohlson • 2012-01-15
FöljaNyheter
Scroll to Top