Jonathan Byrd komponerade en 67:a och tog ledningen i Tournament of Champions. Foto: Getty Images

Följa

Favorit i repris för Byrd?

Jonathan Byrd vet hur man ordnar till med fredagsmys på Hawaii. Den regerande mästaren lade i högsta växeln direkt – och tog ledningen i PGA-tourens årspremiär.

Text: Henrik Lenngren • 2012-01-06 Uppdaterad 2019-12-11

Hyundai Tournament of Champions

Datum: 6-9 januari

Spelplats: Kapalua Resort (Plantation Course), Hawaii, USA

Prissumma: 5,6 miljoner dollar

Titelförsvarare: Jonathan Byrd (-24)

Aktuell ställning

Startlista

Världsranking

Ifjol var Jonathan Byrd involverad i en fyra dagar lång birdiefest på Kapalua Resort. Trofén hamnade till slut i Byrds nävar efter ett spännande särspel mot Robert Garrigus.

Nu har Byrd återvänt till Hawaii med en tydlig ambition.

Att försvara sin titel.

Efter första dagens spel av 2012 års upplaga av Tournament of Champions seglade amerikanen åter upp i ledningen.

Han grundlade sin 67:a (-6) med sex raka birdies på hål 3-8, men avslutade med en “onödig” treputt för par på det 18:e; en nåbar par 5:a.

– Du leder en golftävling men du lämnar greenen något generad, sa Byrd efteråt.

Han lanserade sig själv som vinnare redan för tio år sedan då han tog hem Buick Challenge.

Nu påbörjar Byrd jakten på sin sjätte tourtitel i ordningen.

Veteran tar upp jakten

Fyra spelare delar andraplatsen och drömmen om att norpa åt sig en prischeck på drygt 1,1 miljoner dollar. Martin Laird, Steve Stricker, Webb Simpson och Michael Bradley noterade varsin 68:a och delar andraplatsen. 45-årige veteranen Bradley noterade en bogeyfri rond.

– Men det är för tidigt att börja fundera på att vinna. Om jag fortfarande är i närheten av ledningen när jag kliver upp på tionde tee på måndag, så kanske…, kommenterade han efteråt.

Startfältet består av 27 vinnare från 2011 års säsong. Egentligen var tävlingen inplanerad i Fredrik Jacobsons kalender, men en gipsad tumme (trädgårdsolycka) satte stopp för hans medverkan.

– Det är klart att det är tråkigt att missa just den här tävlingen. Jag var grymt sugen på att åka dit, jag har ju som bekant väntat ganska många år på att få göra det. Men jag får göra allt jag kan för att få komma tillbaka och spela tävlingen nästa år i stället, sa han till Svensk Golf tidigare i veckan.

I “Fiddes” och Luke Donalds frånvaro finns blott en europé på plats på spektakulära Plantation Course – Martin Laird. Skotten har, som bekant, en plats i tvåornas passagerarsäte när tävlingen fortsätter på lördagen.


Text: Henrik Lenngren • 2012-01-06
FöljaNyheter
Scroll to Top