Tiger i skuggan av Choi
Med drömsk blick efter bollen - och efter sin femte seger i tävlingens upplaga. Efter första dagens spel i Chevron World Challenge delar Tiger andraplatsen. Foto: Getty Images

Tiger i skuggan av Choi

Ifjol föll han på målsnöret. Då agerade Graeme McDowell glädjedödare i särspel. Nu är Tiger Woods sugen på revansch i Chevron World Challenge. Efter första rondakten delar Tiger andraplatsen med Steve Stricker. Duon är tre slag efter K. J. Choi.

Han stoltserar med fyra andraplatser och fyra segrar i välgörenhetsturneringens elvaåriga historia.

Nu jagar Tiger Woods sitt femte tacktal i den tävlingsupplaga som sedan 2008 går under namnet Chevron World Challenge.

Som vanligt följde kameramännen Tiger Woods alla rörelser under den första ronden, som avverkades på Sherwood CC i soligt väder och med byiga vindpustar. Den forna världsettan inledde förtroendeingivande och var fyra under par efter fem hål. Två besök i besvärlig ruffspenat, på nian och 15:e, föranledde lika många bogeys och Tiger fick till slut nöja sig med en signerad 69:a.

Därmed delar han andraplatsen med Steve Stricker.

- Allt under par är en bra dag i den här blåsten, sa Tiger Woods i sin första analys på presskonferensen.

- Om vinden lugnar ner sig krävs det däremot att du skjuter 68 eller lägre för att det ska vara en bra score.

Bland de 18 spelare som finns med i startfältet syns K. J. Chois namn högst upp i resultatlistan. Sydkoreanen rivstartade med fem raka birdies och kvitterade ut ledarpositionen med en magnifik 66:a.

- Jag känner mig komfortabel i vinden, och är van vid att spela i blåsiga förhållanden, sa Choi som bor i Dallas där stiltje knappt är ett ord som existerar.