”Stevie är ingen rasist”
Steve Williams och Tiger Woods talade ut på tisdagen efter ex-caddies rasistiska kommentar.

”Stevie är ingen rasist”

Steve Williams fällde en nedlåtande kommentar om Tiger på caddiegalan. På tisdagsmorgonen träffades de två och talade ut. Efteråt sa Woods:- Stevie är verkligen ingen rasist.

I fredags arrangerades en gala för världens caddies i Shanghai. Steve Williams fick ett pris i kategorin "Best Celebration" efter Adam Scotts seger i Bridgestone Invitational.
På galan sa Steve Williams:
- Mitt mål var att köra den segern rakt upp i hans svarta rövhål.
Kommentarer var menad som ett skämt till sin forne arbetsgivare Tiger Woods.
Men publiken på galan chockades av orden. 
Och Steve Williams bad om ursäkt.

På tisdagsmorgonen möttes Williams och Woods på The Lakes Golf Club utanför Sydney där Australian Open avgörs och där både Tiger och Adam Scott spelar den här veckan.
- Det var smärtsamt men livet går vidare. Vi har pratat ut. Han bad om ursäkt och ångrar verkligen sin kommentar. Det var fel att säga så men Stevie är verkligen ingen rasist, sa Tiger efteråt.

Woods och Williams arbetade tillsammans i mer än tio år och vann 13 majors. I somras valde Tiger att sparka sin caddie.
Någon av journalisterna som talade med Tiger på tisdagen undrade hur deras förhållande har kunnat bli så distanserat, så fort:
- Det är en väldigt bra fråga som jag dock inte har något svar på. För mig var det ett tufft beslut att fatta rent professionellt men på det personliga planet så har jag svårt att förstå hur det har kunnat bli så här. Vi får se vad som händer framöver, tiden läker sår.

Steve Williams har fått mycket kritik för sitt uttalande och den nuvarande arbetsgivaren Adam Scott har kommenterat händelsen så här:
- Det finns absolut ingen plats för rasdiskriminering i samhället eller inom golfen. Jag har diskuterat med Steve och han instämmer helt och hållet. Jag har också accepterat hans ursäkt. Därmed anser jag ärendet utagerat och jag kommer inte att göra fler kommentarer.

Tiger Woods sa också att han nu är skadefri för första gången på flera månader och ser fram emot att spela Australian Open som en uppladdning inför nästa veckas Presidents Cup i Melbourne.