David Lingmerth från Tranås stod för en mäktig avslutning på Nationwide men får nu spela kval till PGA Foto: Getty Images

Följa

“Surt att vara så nära”

Svensk Golf får tag i David Lingmerth dagen efter att han var ett slag ifrån att ta sig till PGA-touren. Han kom då trea i finalen på Nationwidetouren. En placering han delade med Daniel Chopra som med det är tillbaka på PGA. David har nu en chans till i slutkvalet.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-11-01 Uppdaterad 2011-11-01

Den svenska framgången blev total med Jonas Blixt som slutade delad åtta i finalen. Han har varit klar för avancemang till golfens finrum en tid och slutade som femma på penningligan där de 25 första flyttas upp.

Lingmerth slutade 27:a och får nu rikta in sig på att försöka ta sitt tourkort genom PGA-tourens slutkval som avgörs i början på december i Florida. Det var där förra året han slog igenom för den bredare golfpubliken när han samtidigt som han avslutade sina collegestudier tog sig till slutkvalet och var nära att ta sig in på PGA i första försöket. Det räckte inte hela vägen den gången men det gav en plats på Nationwide touren.

Och efter en hel säsongs slit så var han till slut ett slag från att få sitt kort. Han tog sig in i tourfinalen via en tredjeplats i näst sista tävlingen och höll på att verkligen ta vara på chansen. Ett par sena bogeys förstörde dock chanserna.

– Det är klart att det är surt när man är så nära, berättar David när Svensk Golf får tag på honom hemma i Arkansas dagen efter.

Bra avslutning på säsongen

Men Tranåskillen har haft en smått sensationell avslutning på säsongen. För bara några veckor sedan när vi träffades senast hade han inte ens säkrat att vara kvar på Nationwidetouren. Med bra placeringar på slutet och två avslutande tredjeplatser gjorde att han kom riktigt nära.

– De senaste veckornas banor var svårare och det passar mig bättre. Jag biter ihop och tar ett slag i taget och antar utmaningarna. Men med lite distans skall jag inte klaga. Det har varit en bra förstasäsong som proffs.

Första delen av säsongen var ingen succé. Allt var nytt och han höll samtidigt på att avsluta sina studier vid universitetet i Arkansas, där han fortfarande bor kvar. Men avslutningen var desto bättre och nu är målet klart.

– Nu gäller det att ta kortet via kvalet. Med den här placeringen slipper jag andra steget och går direkt in i slutkvalet. Och nu känner jag att jag har spelet för att lyckas. Men det skall bli skönt att ta det lugnt lite innan jag börjar förbereda mig för kvalet för det har blivit sju veckor i rad i avslutningen.

Men den här doldisen från Småland har under sin korta proffskarriär haft en väldig förmåga att vara bäst när det gäller så bli inte fövånade om han gör Chopra och Blixt sällskap på PGA nästa år.

Svenskt kvaldrama i natt
BERGMAN: "Bli arg ikväll, var stolt imorgon"

Text: Daniel Rosenlund • 2011-11-01
FöljaNyheter
Scroll to Top