Mikael Högberg med dottern och caddien Elin på Invernessbanan Foto: Stefan Lindberg

Följa

Svensk majorframgång

Det som började som ett roligt äventyr och test slutade med stor succé. Mikael Högberg blev 23:a i US Senior Open i sin Champions Tourdebut. Och det i en major. Bakom sig hade han stora namn som Tom Kite, Hal Sutton, Larry Mize och Fred Funk. Ett kvitto på att hans spel håller.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-08-02 Uppdaterad 2011-08-02

Det är en märkbart nöjd Mikael Högberg som pratar med Svensk Golf dagen efter att han slutat 23:a i sin första tävling på seniortouren, Champions Tour. Dessutom ungefär 170 000 kronor rikare. Men mest av allt fick han ett kvitto att han har spelet för att spela på touren, igen.

– Det var klart över förväntan. Jag hade hoppats att få spela alla fyra rundorna men det här var fantastiskt. Att få göra det så bra med min dotter Elin som caddie och familj och vänner här var otroligt kul. Pengarna är ju grädde på moset. Mycket går ju bort i skatt och sedan skall Elin ha sina fem procent. Men de tror jag redan att hon har shoppat upp på vägen hem.

Vill kvala in

Efter att ha blivit den förste svensken att kvala in till US Senior Open stod han nu för kanske den bästa placeringen av en svensk senior  någonsin. Nu öppnar han för en fortsatt satsning på att komma ut på touren på heltid.

– Nu när jag kommer tillbaka hem till Greensboro skall jag sätta mig in i vad jag behöver göra för att kvala in till hösten. Jag vet att slutkvalet går i Arizona men det kan krävas ett förkval också.

Ett bra kvitto på att han hör hemma bland spelarna fick han av sin medspelare. Och han vet vad som behövs för att bli bättre.

– Sista dagen spelade jag med Bart Bryant, som vann den här tävlingen för några år sedan och han sa att jag absolut har spelet för att spela heltid på touren. Det är klart att jag behöver bli bättre på allt men puttningen inom fyra meter. Om man skall hänga med gäller det att få i den längden. Sen är det klart att det är vissa som Mark O´Meara (2:a i tävlingen), som är riktigt, riktigt bra.

Funnit i tankarna

Sedan han fyllde 50 förra året har den före detta Europatourspelaren haft i bakhuvudet att satsa på att spela på touren igen.

– Jag har ett gäng kompisar som kommer över och spelar golf och de brukar säga att jag borde satsa på att kvala in. Dessutom var det ett tecken när min fru i julklapp köpte mig ett set klubbor med de nya skårorna som man måste ha på touren från och med i år, så det verkar som om hon vill att jag spela på touren också, skrattar han vidare.

Tävlingen vanns till slut av Olin Browne i en hård kamp mot nämnde O´Meara. Högbergs framgång tillsammans med Anders Forsbrands 44:e plats i Senior British Open gör att det finns hopp för svensk seniorgolf.


Text: Daniel Rosenlund • 2011-08-02
FöljaNyheter
Scroll to Top