5de4a6a363835

Följa

Skillnader mellan olika proffsnivåer-kan du lära dig av det?

Text: Svensk Golf • 2011-06-30 Uppdaterad 2011-06-30
Bild 1128927

puttPGA

Jag har spenderat de senaste 2 dagarna på PGA National i Bara. Där spelas just nu The Princess, tävlingen som Henrik Stenson är värd för och spelar en uppvisningsmatch mot Martin Kaymer på måndag. 
Torsdag till Söndag spelar herrarna Challenge Tour på Links Course. Superbana tycker jag, spela den! 

Jag har varit på plats för att stötta spelarna i puttning, att hjälpa dem som önskar. Det är Svenska Golfförbundet som satsar på att stödja proffsen med olika aktiviteter. Denna gången puttning och långa spelet. När jag jämför med Nordea Tour (lägre tour) slås jag av skillnader mellan spelarna på tourerna.
Fler spelare tränar mer puttning under förberedelserna på Challenge Tour, även under tävlingsdagarna. Jag brukar vara uppmärksam på vilka som tränar och hur lång tid de tränar. Under dessa två dagarna var det flera gånger puttinggreenen var proppfull och banpersonalen satte ut fler hål. Många spelare stod flera timmar på greenen och tränade i olika omgångar.
Fler spelare på Challenge Tour har tydligt upplägg med vad de gör på greenen och därigenom testar sin förmåga hela tiden. Det skapar fokus och det är nödvändigt för bra puttningsträning. När jag träffar spelarna börjar vi ofta med att testa förmågan inom viktiga områden. Därefter jobbar vi på en förbättring för spelaren och han får med sig något att träna vidare på. Vill spelaren bara testas för att träna vidare hemma får han med sig informationen till sin egen tränare. Likadant upplägg har John Hellström med det långa spelet.

Detta kan hjälpa även dig som inte spelar på en proffstour! 
1. Träna mer puttning, inte bara när rangebollarna är slut. Börja med puttning, där tjänar du flest slag!

2. Prata med din tränare hur du kan testa dig själv på greenen, tävla mot dig själv ller någon annan. Finns det inte 100% fokus kan du tjäna fler slag på annat håll.

Lycka till, Martin

 


Text: Svensk Golf • 2011-06-30
FöljaBloggar
Scroll to Top