Charlotta som caddie till storasyster Annika men den här veckan spelar hon själv på Nordea Tour. Foto: Getty Images

Följa

Sörenstam spelar i Sverige

Det står en Sörenstam på tee på Nordea Tour i veckan. Charlotta Sörenstam är hemma i Sverige och passar på att spela proffsgolf på Botkyrka GK.

Text: Sylvia Luther • 2011-06-28 Uppdaterad 2011-06-28

Charlotta Sörenstam arbetar idag på systerns golfakademi på Reunion Resort i Florida men är på tillfälligt Sverigebesök. Hon bor i USA sedan flera år men blev tvungen att åka hem till Sverige för att skaffa nytt visum. Då väljer hon också att pegga upp i IT-Arkitekterna Ladies Open på Botkyrka GK. Tävlingen spelas onsdag till fredag med start 29 juni och hon slår ut exakt 8.50 från tee 10.

– Det ska bli jättekul att spela tävling, eftersom jag inte gör det så ofta numera då jag är instruktör och director of golf operations på Annika Academy. Jag ser verkligen fram emot att se alla nya talanger som spelar på touren hemma och själv få spela en svensk bana, säger Charlotta Sörenstam i ett pressmeddelande.

Det är tourens femte tävling för året och åttonde gången som IT-Arkitekterna Ladies Open arrangeras på Botkyrka GK. Prissumman ligger på 200 000 kronor. Viva Schlasberg, Landskrona GK, toppar Nordea Tours rankinglista efter fyra tävlingar och peggar upp 14.20 från tee 10.

Samtidigt med tourtävlingen satsar Botkyrka GK på en golfdag för tjejer mellan 8 och 16 år. Flickorna får spela pay and play-banan och även träffa sex av spelarna.


Text: Sylvia Luther • 2011-06-28
FöljaNyheter
Scroll to Top