Spanjoren Pablo Larrazabal vann BMW International i München efter fem tuffa särspelshål mot Sergio Garcia Foto: Getty Images

Följa

Larrazabal vann helspansk duell

Det blev en helspansk duell i München och efter fem särspelshål tog 28-årige Pablo Larrazabal hem segern före barndomsidolen Sergio Garcia.– Det är en dröm att besegra en av mina hjältar från när jag var liten, sa Larrazabal efter segern.Henrik Stenson avslutade snyggt och delade nionde plats.

Text: Martin Strömberg • 2011-06-26 Uppdaterad 2011-06-26

BMW International

Slutställning

Race to Dubai

Det blev en solig slutdag på München Eichenried och det verkade gynna spanjorerna. Sergio Garcia spelade klockrent första elva hålen och var då sju under för dagen efter tvåa eagles på nian och elvan. Han var i det läget 19 under par och enda verkliga hotet kom från landsmannen Larrazabal, då 18 under.

Men ungefär samtidigt började båda spanjorerna tappa slag. Garcia gjorde fyra bogeys på vägen in och Larrazabal två. Inför sista hålet var Garcia tvungen att göra birdie för att nå särspel och med två mäktiga slag nådde han green på det 519 meter långa par 5-hålet.

Två puttar senare var det helspanska särspelet ett faktum. Garcia och Larrazabal är goda vänner och de båda skrattade hjärtligt när de hälsade på varandra inför särspelet men när det väl började ville naturligtvis ingen vika ner sig. Trots att det bara skiljer tre år mellan duon var Garcia en stor förebild för Larrazabal som yngre.

De gjorde birdies på 18:e två gånger var innan det var dags att byta särspelshål till korta tolfte. Garcia missade green men hans putt från åtta meter var nere i hål och vände. Det gav landsmannen segerchans från fyra meter men putten var aldrig riktigt nära utan missade vänster.

På fjärde särspelshålet, banans 17:e, satte både Garcia och Larrazabal upp sina slag nära och efter Garcias miss fick Larrazabal ännu en chans. Den här gången högg bollen i högra hålkanten och rann iväg en knapp meter. Returen satte han säkert och särspelet gick vidare till sitt femte hål, och för tredje gången banans 18:e.

Båda hittade ännu en gång greenen med sina andraslag även om Garcia låg betydligt närmare. Larrazabal rullade fram sin tre decimeter från hål och vägen låg öppen för den tre år äldre landsmannen. Kanske för het, kanske trött så slog Garcia förstaputten en och en halv meter förbi. När sedan returen för birdie lippade ur högerkanten av hålet var saken klar. Larrazabal samlade sig några sekunder och gick sedan fram och petade i sin kortputt för sin andra seger hittills på Europatouren. Den första kom för tre år sedan vid Open de France. Larrazabal höjde armarna mot skyn och fick en rejäl kram av sin besegrade landsman. Och segern i München tillägnade Larrazabal sin farfar som gick bort i förra veckan.

– Han var vår familjs överhuvud och den här segern är för honom, sa spanjoren till tourens hemsida efter segern.

Sergio Garcia tog ännu ett kliv på den höga stegen tillbaks till världstoppen men får vänta ännu ett tag på sin nionde seger. Han vann senast HSBC Champions 2009.

Henrik Stenson ledde efter halva tävlingen men fick till slut nöja sig med en niondeplats efter 69 slag sista dagen och tolv under totalt. Joel Sjöholm och Christian Nilsson delade 31:a plats på sju under par medan Magnus A Carlsson blev 39:a med ett slag mer.

Tseng leder inför avslutningen
Eliasson vann igen
Brattse och Heiskanen mästare i match

Text: Martin Strömberg • 2011-06-26
FöljaNyheter
Scroll to Top