Fredrik Jacobson vann Travelers Championship på TPC River Highlands Foto: Getty Images

Följa

Jacobson vann i USA

Det tog nästan åtta år – men nu har Fredrik Jacobson äntligen vunnit på PGA-touren.Segern i Travelers Championship lyfte "Fidde" till 18:e plats på Fedex-listan och nu finns goda chanser att han spelar Nordea Masters på Bro Hof om en knapp månad.– Jag vet inte vad som händer framöver, sa Jacobson efter segern.

Text: Martin Strömberg • 2011-06-26 Uppdaterad 2011-06-26

Svenska segrar på PGA-touren

Här är alla svenska segrar på PGA-touren:

Gabriel Hjertstedt:

B.C Open 1997

Tucson Open 1999

Jesper Parnevik:

Phoenix Open 1998

Greater Greensboro Classic 1999

Byron Nelson Classic 2000

Bob Hope Chrysler Championship 2000

Honda Classic 2001

Carl Pettersson:

Chrysler Championship 2005

The Memorial 2006

Wyndham Championship 2008

Canadian Open 2010

Daniel Chopra:

Ginn sur Mer Tesoro Classic 2007

Mercedes Benz Championship 2008

Henrik Stenson:

WGC Accenture World Matchplay 2007

The Players Championship 2009

Richard S Johnson:

US Bank Championship 2008

Det mesta talade för särspel när Travelers Championship avslutades på TPC River Highland i Connecticut. Men när Ryan Moore missade en parputt från en dryg meter på sista green behövde Jacobson “bara” göra par på sista hålet.

– Jag hade inte kollat några leaderboards och frågade min caddie på 18:e om vi var lika eller efter eller före. Då fick jag höra att vi ledde med ett och att Moore just gjort bogey.

Han slog upp andraslaget fem meter från hål och tvåputtade säkert för sin första seger på PGA-touren. Och han hade inte trott att det skulle ta åtta år.

– Jag åkte ju över efter en bra säsong i Europa 2003 med ett par segrar. Då visste jag inte att det skulle ta så här lång tid men det har varit en spännande resa, sa Jacobson på presskonferensen.

Den svenske 35-åringen höll också på att bli den första spelaren sedan Lee Trevino 1974 att spela en hel 72-hålstävling utan att tappa ett enda slag. Men efter ett pushat andraslag ut på en golfbilsväg på tian under söndagen – Jacobsons 64:e hål under tävlingen – lyckades han inte rädda par. Han pitchade upp till fyra meter och missade.

– Långa järn kan man ibland missa i sidled och jag fick dessutom lite lera på bollen.

I slutänden spelade det naturligtvis mindre roll. Han tog sig runt sista varvet på 66 slag, fyra under par och landade totalt på minus 20.

– Min mellandotter har ofta frågat mig varför jag inte har några segerpokaler hemma. Nu får jag äntligen komma hem med en, sa Jacobson och skrattade.

Segern gav en dryg miljon dollar och massor av rankingpoäng. Det finns stor chans att han spelade sig in i The Open om tre veckor och han är uppe på 18:e plats på Fedex-listan. Just att han vill säkra en plats i slutspelet i USA brukar vara det stora argumentet för att inte komma hem och spela Nordea Masters. I år är han redan klar för slutspelet och en start på Bro Hof veckan efter The Open känns mycket trolig.

– Jag ska hem efter nästa vecka och stanna i Sverige tre veckor, sa Jacobson.

Och förhoppningsvis får vi se honom ute på Bro Hof.

Lite i skymundan spurtade Carl Pettersson in med en 68 och slutade på delad 24:e plats, nio slag bakom landsmannen Jacobson.

Fredrik Jacobson vann Travelers Championship på PGA-touren i Cromwell, Connecticut. Han var ett slag före före John Rollins och Ryan Moore. Detta var Jacobsons första seger i USA på hans 188:e start.
Mer information följer
Och Larrazabal vann i München
Eliasson vann på Nordea Tour
Brattse och Heiskanen matchmästare

Text: Martin Strömberg • 2011-06-26
FöljaNyheter
Scroll to Top