Med sin andra raka 71:a är Maria Hjorth sex slag bakom ledande Tseng inför helgen. Foto: Getty Images

Följa

Svenskorna avancerar

Under en regnig midsommarfredag på Locust Hill klättrade Maria Hjorth och Karin Sjödin till delad 19:e plats och har vittring på täten inför helgen. Svenskduon är sex slag bakom ledande Yani Tseng.

Text: Oskar Åsgård • 2011-06-25 Uppdaterad 2019-12-11

Wegmans LPGA Championship


Speldatum:
23 – 26 juni
Spelplats: Locust Hill Country Club, Rochester
Prispengar: $ 2 500 000
Titelförsvarare: Cristie Kerr (2010)

Aktuell ställning

Tidigare artiklar:
Tseng imponerar

Det är fortfarande suveräne världsettan Yani Tseng som anför fältet i LPGA Championship – på jakt efter att bli tidernas hittills yngste att ha fyra majortitlar på meritlistan.

Fredagens rond var dock inte av samma utmärkta klass som den inledande 66:an, som innehöll åtta birdies. Fem birdies andra ronden blandades med en bogey och en dubbelbogey.

– Jag är lite besviken på min rond idag. Jag hängde i, försökte mitt bästa på varje slag, men missade två korta puttar. Det var väldigt irriterande, sa Tseng på presskonferensen.

De två puttmissarna som irriterade världsettan kom båda från runt halvmetern.

– Jag försökte förmodligen lite för mycket och tänkte för mycket idag. Det känns fortfarande som att jag slår bollen bra och jag är taggad, jag har fortfarande ett slags ledning.

Svenskor i slagläge
Såväl Anna Nordqvist som Maria Hjorth inledde sina fredagsronder i högt birdietempo. Nordqvist följde upp en bogey på ettan med fem raka birdies och vände på 30 slag (-5) efter ytterligare en birdie på nian.

Tyvärr klickade inte Nordqvists spel lika bra sista nio och med tre bogeys i scorekortet kom 24-åringen i mål med 70 slag.

Trots den tråkiga avslutningen klättrade Nordqvist till delad 29:e plats, sammanlagt ett under par, och har med en lyckad moving day möjligheter att blanda sig i kampen om titeln hon vann för två år sen.

Hjorth var fyra under par halvvägs genom ronden, men tappade också på slutet (två bogeys och en dubbelbogey) och landade på 71 slag. Med två under par totalt är Hjorth delad 19:e i resultatlistan och positiv inför fortsättningen.

– Fantastisk start på ronden idag. Tappade några på vägen in, men jag är fortfarande med. Behöver en bra helg, men det är möjligt, twittrade Hjorth efter ronden.

Även Karin Sjödin finns med i handlingen inför helgen. Sjödin följde dock inte sina landsmanninors mönster utan avslutade istället riktigt vasst med birdie på 15 och eagle på 17 vilket gav 70 slag.

Precis som Hjorth delar Sjödin 19:e plats, sex slag bakom Tseng.

– Leve fler fairways och greener i helgen, skrev Sjödin på sin Twitter innan hon firade midsommarafton med Hjorth och Nordqvist på en thairestaurang.

Nia sänkte Stensons moving day
Amatören anför fältet i Travelers
Eliasson en vinnare igen
Brattse och Heiskanen svenska juniormästare i match

Text: Oskar Åsgård • 2011-06-25
FöljaNyheter
Scroll to Top