I söndags såg 19-årige Patrick Cantlay på när 22-årige Rory McIlroy tog emot US Open-pokalen. Den här veckan är Cantlay i fokus. Foto: Getty Images

Följa

Amatören anför fältet i Travelers

Amatören Patrick Cantlay gick runt på 60 slag på fredagen och skaffade sig en fyraslagsledning i den haltande resultatlistan i Travelers Championship. Fredrik Jacobson är delad 13:e man, men har bara hunnit spela fyra hål av sin andrarond.

Text: Oskar Åsgård • 2011-06-25 Uppdaterad 2011-06-25

Travelers Championship

Speldatum: 23-26 juni
Spelplats: TPC River Highlands, Cromwell
Prispengar: $ 6 000 000 Titelförsvarare: Bubba Watson (2010)

Aktuell ställning

Tidigare artiklar:Regnigt värre

Om det var tre år äldre Rory McIlroy som inspirerade Patrick Cantlay till sitt fina spel de två första dagarna av Travelers Championship låter vi vara osagt. Men faktum är att den 19-årige amatören distanserat den jagande klungan med fyra slag efter en strålande 60-rond på fredagen.

Cantlay hade definitivt vittring på en rond under det magiska 60-strecket när han var åtta under efter 14 hål på TPC River Highlands par 70-slinga. Den unge amerikanen erkände dock att han sneglat på ledartavlan då och mäktade bara med par på hål 15 och 16 innan han stängde ronden med två birdies.

– Det var bara väldigt kul idag. Jag spelade ingen golf igår (pga av regnavbrottet, reds anm.) så det var kul att komma ut idag, sa Cantlay i en tv-intervju efter ronden.

Förra veckans bäste amatör i US Open och tillika säsongsettan i den amerikanska collegegolfen avverkade alltså 36 hål under lördagen på 127 slag, nytt tävlingsrekord, och hann med att göra eagle på det 13:e hålet två gånger på två försök.

Trots Cantlays uppenbara talang och möjligheten att följa i Phil Mickelsons fotspår genom att vinna på PGA Tour som amatör har 19-åringen inga proffsplaner ännu.

– Jag har inga planer på att bli proffs redan. Jag ska försöka klara av uppgiften den här veckan och sen får vi se efter det, sa Cantlay.

Fidde fortsatt het
Trots allt regn som drabbat Cromwell, Connecticut hittills i veckan verkar formstarke Fredrik Jacobson inte störd av de yttre förutsättningarna.

Jacobson avslutade på fredagen sina sex kvarvarande hål från torsdagens avbrutna öppningsrond och signerade kortet för 65 slag (-5). Svensken hann sen bara spela fyra hål av rond två innan spelet avbröts för dagen, men han spelade dem med bravur.

Två birdies rullades i och inför helgen är Jacobson delad 13:e man i den haltande resultatlistan (där knappt halva startfältet har många hål kvar av sina andravarv).

Med en seger, eller åtminstone en framskjuten placering, denna vecka lever hoppet om att få spela The Open på Royal St George’s – där Jacobson slutade sexa 2003.


Text: Oskar Åsgård • 2011-06-25
FöljaNyheter
Scroll to Top