Ljus öppningsrond för Henrik Stenson trots regnet på Golfclub München Eichenried. Foto: Getty Images

Följa

Stenson i ledning

Henrik Stenson ser ut att få snabb revansch efter förra veckans tråkiga avslutning i US Open. Svensken är i ensam ledning efter 64 slag på första dagen av BMW International Open.

Text: Fabian Midby • 2011-06-23 Uppdaterad 2011-06-23

BMW International Open

Datum: 23 – 26 juni

Spelplats: Golfclub München Eichenried

Prispengar: € 2,000,000

Titelförsvarare: David Horsey

Stenson drog tidigt till sig uppmärksamhet under torsdagen på Golfclub München Eichenried. Stenson spelade tillsammans med Matteo Manassero och Sergio Garcia och trion fick redan på första hålet känna på regnet som skulle hålla i sig ronden ut. 

Efter birdie på ettan och femman följde svensken upp med en eagle på det sjätte – ett 440 meter långt par fem. Med nio greenträffar kunde Henrik vända på fem under par. Ett 431 meter långt spelat par 4 resulterade i en bogey på 10:an – men Stenson kontrade snabbt med en birdie på det 11:e. Efter en jättespoon på 18:e hålet hade Stenson en tvåmetersputt kvar för eagle men läste den fel och fick nöja sig med birdie. Det var den fjärde birdien sista nio och gav Stenson ett slags ledning före engelsmannen Gary Boyd som slutade på -7.

 “Sparade inte på birdies”
Efter en lysande genomförd pro-am under onsdagen med hela åtta birdies kunde man tro att Stenson inte sparat några inför tävlingsdagarna.

– Det kändes bra förra veckan på US Open och efter onsdagens pro-am är mitt spel på väg framåt. Jag är fortfarande inte helt nöjd och det finns saker kvar att jobba på men det går i rätt riktning, säger Henrik till Svensk Golf.

Skada stör inte
Göteborgaren spelade fin golf redan under förra veckans US Open på Congressional men avslutade majorn med en 74-rond som tog ner honom till en 23:e plats totalt. Detta efter att han på det 15:e hålet knäckt sin egen klubba och på köpet skurit sig i handen. Skadan är dock inget som verkar störa Stenson, som spelade med tejpad hand under torsdagen.

– Jag gjorde en “solid” birdie på ettan och hade nio väldigt bra första hål. Jag sänkte en längre chip för birdie på det 14: som gav mig lite extra självförtroende inför de sista hålen, kommenterar Stenson. 

På andra plats hittar vi den 24 år gamla engelsmannen Gary Boyd som gick ut i den första bollen och tog vara på det snällare vädret som rådde under förmiddagen. Med åtta birdies hade Boyd möjlighet att i slutet av dagen vara i delad ledning men missade greenen med en wedge på det 18:e hålet och avslutade med bogey.

Övriga svenskar under par är Christan Nilsson och Oskar Henningsson. Michael Jonzon, Magnus A Carlsson och Joel Sjöholm gick alla på par för dagen. Ytterligare tre svenskar finns med i starfältet, Niclas Fasth, Joakim Haeggman och Oscar Florén – alla dessvärre över par. 

Finslipning ska ge majorlyft
Följ svenskorna live i tv

Text: Fabian Midby • 2011-06-23
FöljaNyheter
Scroll to Top