5de4a682de3d8

Följa

Puttning Sikte

Hej Det jag ofta ser i puttning är att golfare siktar olika hela tiden, det som skiljer de bästa puttarna från de sämre i siktes kategorin är att de bättre siktar konstant hela tiden, de siktar inte alltid perfekt men gör samma hela tiden. Jag tycker dock att man ska sträva efter att sikta perfekt

Text: Svensk Golf • 2011-06-22 Uppdaterad 2011-06-22
Bild 1128941
Bild 1128944

Hej

Det jag ofta ser i puttning är att golfare siktar olika hela tiden, det som skiljer de bästa puttarna från de sämre i siktes kategorin är att de bättre siktar konstant hela tiden, de siktar inte alltid perfekt men gör samma hela tiden. Jag tycker dock att man ska sträva efter att sikta perfekt och konstant för att lättare få klubbladet square (rakt) i träffen, bladet i träffen utgör ca 90 procent av vad som händer med utgånsriktningen med puttern, min preferens på mina tourspelare när jag testar och tränar dem i SAM putlabb är att de ska ligga inom en impact på +- 0,5 grader, då kommer de i bladkontroll kunna sätta puttar upp till ca 8 meter, nu pratar vi bladet i träffen sen kommer det självklart vara fler faktorer som påverkar om den längre puttern går i hål.

Här kommer en övning som ni kan träna ert sikte.

Syfte: Sikte

Namn: Triangeln

Ta fram lite wellpapp eller dylikt, gör en triangel av det och dra ett sträck mitt i triangeln.  När ni kommer ut på green, gör er rutin och läs putten, när ni är klara för att slå putten, ta bort bollen och lägg dit triangeln, då kommer ni märka om det är bra eller om det är vänster eller höger. Prova på ca 10 st olika putter för att se om ni har något mönster, är siktet fel så skaffa en bra rutin för att lära dig att sikta korrekt.

I Bild 1 är det fel sikte och i Bild 2 är det korrekt sikte.


Text: Svensk Golf • 2011-06-22
FöljaBloggar
Scroll to Top