Följa

Mattsson ny RF-chef

Peter Mattsson var svensk förbundskapten i sju år. Nu lämnar han sitt jobb i England för att bli ny elitidrottschef på Riksidrottsförbundet.

Text: CM Hellsten • 2011-06-15 Uppdaterad 2011-06-15

Hösten 1998 tillträdde Peter Mattsson som svensk förbundskapten och stannade på posten fram till 2005 då han flyttade till Storbritannien för att bli elit- och landslagschef i England.
Nu har han fått ett nytt jobb och flyttar hem till Sverige.
På onsdagen blev det klart att Peter Mattsson, som fyller 40 år 31 juli, anställts som elitidrottschef på Riksidrottsförbundet (RF).
– Jag ser mycket fram emot att få leda elitidrottsarbetet och har under mina år inom golfen sett behovet av samordnade supportfunktioner till specialidrottsförbunden. Bland många uppgifter är stödet till förbunden och att arbeta med de idrottsövergripande elitfrågorna som de inte kan skapa själva givetvis centrala. Svensk elitidrott har en unik ställning där vi som litet land inte kan mäta oss ekonomiskt, men där vi har styrkor och möjligheter att skapa tillgång till högkvalitativ elitidrott. Och de ska vi utnyttja, säger Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Riksidrottsförbundet inrättar efter ett beslut på RF-stämman i år en ny elitidrottsavdelning som ska möta behoven, leda och stödja specialidrottsförbundens utveckling inom talang- och elitverksamheten. Det innebär att leda RF:s centrala och regionala insatser inom elitidrottsutveckling, inklusive den samlade elitsatsningen och RF:s utvecklingscentrum på Bosön. För att leda avdelningen har RF nu rekryterat Peter Mattsson som elitidrottschef.
-Vi är väldigt glada att kunna presentera Peter Mattsson som kommer att bidra med sina svenska, internationella och akademiska meriter inom elitidrott. Han har alla de kvalifikationer som behövs för att leda arbetet tillsammans med den mycket kompetenta grupp som idag jobbar med att stödja och utveckla svensk elitidrott, säger RF:s generalsekreterare Erik Strand.

Peter Mattsson är doktorand i idrott vid Örebros universitet och har de senaste åren varit involverad i svensk idrotts elitidrottsfrågor dels genom RF:s elitidrottsråd och som ordförande i arbetsgruppen som analyserade och utformade riktlinjer för idrottspsykologi och elitidrott.
Peter Mattsson tillträder tjänsten i början av oktober.


Text: CM Hellsten • 2011-06-15
FöljaNyheter
Scroll to Top