Peter hanson visade inga tecken på nerver på Augustas första hål, utan la ut sin drive mitt i fairway. Foto: Christer Höglund

Följa

Stabil debut av missnöjd Hanson

Tre under par sista sex hålen. 72 slag och delad 32:a plats efter första ronden. Debutanten Peter Hanson ville ha mer än så: – Det här resultatet hade jag aldrig tagit om nån hade erbjudit mig innan ronden.

Text: Tobias Bergman • 2011-04-08 Uppdaterad 2019-12-11

Han var tre över par efter tolv hål och kände att ronden kunde sluta riktigt illa.

Då lyckades Peter Hanson lyfta liret ytterligare en nivå.

Via tre birdies och tre par på de sex sista hålen kunde han signera scorekortet för 72 slag på den inledande ronden av Masters på Augusta – och ett fullt anständigt resultat för att vara debutant.

Men tro inte att skåningen nöjde sig med det.

– Jag spelade riktigt bra från tee till green och tycker faktiskt att jag borde ha varit några slag bättre än så här. Om någon hade erbjudit mig 72 slag inför ronden hade jag aldrig tagit det, s��ger svensken.

Däremot lämnade puttningen en del i övrigt att önska. Två missade birdiemöjligheter på de två första hålen följdes upp med en treputt på trean och den starten vill du knappast ha på de komplexa greenerna.

Det enda riktiga misstaget med resterande klubbor kom på det klassiska tolfte hålet, Golfen Bell, där svensken gjorde ett klassiskt rookiemisstag.

– Det var lätt medvind och 137 meter till pinnen. Det borde med andra ord vara perfekt för min järnnia. Men så vände vinden som den kan göra där och bollen bara klättrade, innan den sjönk som en sten i vattnet, 15 meter kort om pinnen och sedan blev det en dubbelbogey.

Hanson har gjort sig känd som en av spelets coola killar och hetsar inte längre upp sig i onödan. Och någon större fjärilsvärm angjorde heller inte magen på Augustas första hål.

– Jag kände mig ganska lugn. Det går till exempel långtifrån att jämföra med hur det var på Ryder Cup. Jag var inte speciellt nervös inför ronden heller och sov bra inatt, säger Hanson som klöv det första hålets fairway med en mäktig drive.
Hanson delar därmed placeringen som tävlingens bäste svensk tillsammans med Robert Karlsson, som också landade på par.

Karlsson hade en klart mer aggressiv spelplan med sig i bakfickan än tidigare år och slog många drives och attackerade pinnarna tufft. Tyvärr blev väl utfallet sådär, enligt honom själv.

– Det var varken bra eller dåligt i dag. Jag är väl ändå hyfsat nöjd med resultatet och finns ändå kvar i tävlingen, säger Karlsson.

Hans stora glädjeämne för dagen var en eagle på det åttonde, efter att ha limmat upp en träfemma till fyra meter.

Carl Pettersson började bra, men kallnade ordentligt på sista nio och kom till slut in på 75 slag, tre över par. Henrik Stenson hade en osedvanligt dyster dag och ligger sist i fältet efter 83 slag.


Text: Tobias Bergman • 2011-04-08
FöljaNyheter
Scroll to Top