Rory McIlroy delar ledningen efter första ronden av Masters på Augusta. Foto: Getty Images

Följa

Nu har Rory lärt sig läxan

I fjol ledde han British Open efter första ronden – men rasade. Nu har Rory McIroy lärt sig läxan. – Det som hände då kommer att vara till enorm hjälp för mig, säger han efter att ha börjat Masters med 65 slag och delad ledning i tävlingen.

Text: Tobias Bergman • 2011-04-08 Uppdaterad 2019-12-11

Rory McIlroy förutspås av många vara spelaren som kommer att ta över på allvar efter Tiger Woods och dominera världsgolfen.

Få kan säga emot det, efter gårdagens fantastiska uppvisning på Augusta National.

Nordirländaren utnyttjade de perfekta förhållandena och petade i sju birdies och elva par på sin väg mot en inledande rond på 65 slag, sju under par – och ledning i årets första majortävling.

– Jag känner mig otroligt bekväm med mitt spel just nu och det visade sig idag. Jag spelade en del riktigt bra golf och dessutom var det roligt att se att några puttar gick i också. Förhoppningsvis kan jag bygga vidare på den här ronden, säger McIlroy efteråt.

Efter ronden var givetvis jämförelserna med fjolårets Open Championship på St Andrews oundvikliga. Den gången rivstartade Rory McIlroy med en 63:a och var nära att slå alla tiders scorerekord i en major. För att dagen därpå gå ut och leverera en fullständigt obegriplig 80-rond – och det har förstås ingen glömt.
Framförallt inte huvudpersonen själv.

– Då var jag förstås väldigt besviken, men när jag ser tillbaka på det så förstår jag att det var en väldigt värdefull lektion som golfspelare. Jag kommer att tänka på det och jag kommer att försöka göra det bättre än jag gjorde då. Om jag hamnar i problem så ska jag bara försöka jobba mig tillbaka och mala på och det känns som något jag lärde mig den dagen, säger 21-åringen.

McIlroy delar ledningen med spanjoren Alvaro Quiros, som gick ut i allra sista boll och spelade drömgolf – framförallt på de sista nio hålen. För trots att han var ute och vinglade rejält på 14:e och fick ta en bogey så gick han sistanian fyra under par efter fem birdies.

– Jag kan inte tro att jag ska skjuta 65 igen, för det är inte jag. Allt jag kommer att tänka på imorgon är att  klara kvalgränsen, säger lindrigt sagt avspände Quiros.
Duon är två slag före koreanerna Y.E Yang och KJ Choi, som båda svarade för 65-ronder.

Regerande mästaren Phil  Mickelson kom in på 70 slag efter en halvskakig rond, medan Tiger Woods var ett slag sämre.


Text: Tobias Bergman • 2011-04-08
FöljaNyheter
Scroll to Top