Världstvåan Lee Westwood fick rökutveckling i sitt flygplan och hade några nervösa minuter till landning. Foto: Getty Images

Följa

Westwood i flygdrama

Lee Westwood är en bland favoriterna på Augusta. Men världstvåans uppladdning inför tävlingen stördes av ett flygdrama. Piloterna på hans privatjet fick vända, efter rökutveckling i kabinen.

Text: Tobias Bergman • 2011-04-06 Uppdaterad 2019-12-11

Många av dagens golfstjärnor flyger regelbundet med privatjet på sina resor runt världen.
En av dem är Lee Westwood.
På väg till Augusta från PGA Tour-tävlingen i Houston packade han in sig i planet tillsammans med kollegan Ross Fisher, deras caddies samt managern Chubby Chandler, men efter några minuter gick något väldigt fel.
– Vi lyfte och tre-fyra minuter därefter kom det in rök i kabinen. Så piloterna frigjorde maskerna för att vi skulle kunna andas ordentligt och vände om snabbt, snabbare än vad du skulle göra normalt sett, säger Westwood.
Stämningen på planet blev givetvis väldigt spänd.
– Det var nervöst i några minuter, säger Westwood.
Men den avspände engelsmannen kan kunde också skämta om saken.
– Hur det var beror förstås på vem du frågar. Om du talar med Chubby så slog det eldflammor upp mellan våra ben och så.
Om händelsen påverkar Westwood inför hans start i Masters återstår att se. Världstvåan är logiskt sett en av favoriterna inför året, sett till hans andraplats i fjol, men samtidigt har formen varit svajig under 2011 och en 15:e plats i Dubai är hans bästa resultat hittills.


Text: Tobias Bergman • 2011-04-06
FöljaNyheter
Scroll to Top