Carl Pettersson vill få ett nytt avstamp i karriären och har skaffat tränare, för första gången. Foto: Christer Höglund

Följa

“Big Dog” med tränare – för första gången

AUGUSTA. Carl Pettersson laddar för sitt fjärde Masters och är redo för nästa steg i karriären. Därför har han anlitat en tränare – för första gången i karriären. – Det var inget lätt beslut, säger 33-åringen.

Text: Tobias Bergman • 2011-04-06 Uppdaterad 2011-04-06

Masters Tournament

Speldatum: 7-10 april
Bana: Augusta National CC
Regerande mästare: Phil Mickelson

Startlista, rond 1
Aktuell världsranking

Carl Pettersson har tagit ett par av svensk golfs tyngsta titlar, men ändå har han blivit något av en doldis för den breda allmänheten.

De flesta artiklar och reportage har kretsat kring hans avspända attityd och sitt coola inställning till golfen och han har själv gärna påpekat att han struntar i fysträning och aldrig har haft en tränare i hela sitt liv.

Nu har han varit ute på touren i elva år, känner att det är dags att försöka ta nästa steg i karriären och har därför fattat ett oväntat beslut. När han peggar upp i sitt fjärde Masters på torsdagen gör han det för första gången med en tränare vid sin sida.

Sedan en tid tillbaka är kanadensaren Jeff Leishman Petterssons nya svingcoach.

– Ja, så är det. Det var inget lätt beslut att ta, men nu har jag gjort det och det känns bra, säger han till Svensk Golf.

Varför ändrade du din filosofi?
– Jeff tränar Tom Gillis som är en av mina bästa vänner. Och jag tycker att han har blivit så jäkla bra, så därför tänkte jag – varför inte ge det en chans?

Vad jobbar ni med?
– Det är ganska enkla grejer. Som att föra tillbaka klubban i rätt plan och så. Jeff vet hur jag är så han försöker hålla det så enkelt som möjligt. Så han ger mig snälla övningar, säger Pettersson.

Efter segern i historietyngda Canadian Open i fjol har den 33-årige svensken inte riktigt fått spelet att stämma. Han har visserligen klarat många kvalgränser, men topplaceringarna är lätträknade och en fjärdeplats i Tournament of Champions är årets i särklass bästa insats.

– Jag tycker att jag har spelat ganska bra, men inte lyckats få ut några resultat av det. Förhoppningsvis vänder det den här veckan.

Petterssons tre besök på Augusta har resulterat i två klarade kvalgränser och som bäst en 27:e plats. Vartåt det lutar i år har han inget riktigt bra svar på. Men han uppfyller i alla fall två av de viktigaste egenskaperna för att nå ett bra resultat i Masters, eftersom han tycker att både drivern och puttningen fungerar riktigt bra.:

– Däremot är järnslagen något sämre. Jag är lite ojämn där. Men det är roligt att vara här i alla fall. Det är en alltid speciell känsla här på Augusta.


Text: Tobias Bergman • 2011-04-06
FöljaNyheter
Scroll to Top