Anna slutade tia efter att ha spelat bra men gjort lite för många misstag Foto: Getty Images

Följa

Tre svenskor bland de 20

Rancho Mirage: Det blev till slut tre svenskor bland de tjugo bästa i årets första major, Kraft Nabisco Championship. Bäst av svenskorna blev till slut Anna Nordqvist på tionde plats. – Idag kunde det ha blivit riktigt bra, sa hon till Svensk Golf.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-04 Uppdaterad 2011-04-04

Anna Nordqvist lyckades på söndagen få lite av den utdelning på sitt fina spel som hon saknat det senaste två dagarna. Hon var fyra under par på rundan och totalt efter tretton hål. Tre bogeys på vägen in förstörde chanserna att avancera.

– Idag kunde det ha varit riktigt bra. Gjorde en bra eagle på tvåan när jag nådde på två och fick i en bra putt. Lite tråkig avslutning. Treputt på sexton på en glashal green och sedan slår jag min enda dåliga drive för dagen på artonde ut i ruffen, sa hon till Svensk Golf efter sin runda.

Tia igen

Trots avslutningen slutade hon delad tia precis som förra året.

– Om man skall vara med och slåss däruppe har man inte råd att göra så måmga misstag soom jag gjorde den här veckan. Men det har varit mycket positivt också som jag tar med mig härifrån.

Sophie Gustafson fick på söndagen återigen en dålig start på första nio hålen och fick kämpa sig till 75 på rundan och en nittonde plats totalt. Och hon har inga problem att identifiera orsaken.

Måste träffa fairway

– Jag har svårt att hitta fairway. Jag träffade bara 5 och 6 fairways under helgen och det funkar inte på den här banan. Men det är en hel del som är bra i mitt spel om jag kan gå ett över par utan att träffa fairway.

Ser fram mot lagspelet

Både Sophie och Anna kommer nu närmast att försöka försvara titeln i Nations Cup i Spanien. Något som de ser fram emot.

– Det skall bli riktigt roligt. Jag tror att vi har bra chanser där att försvara titeln. Förra året kompletterade vi varann bra och det är extra kul att spela i en lite annan spelform, sa Sophie efter att ha avslutat sin runda.

Maria Hjorth blev till slut delad nittonde efter att ha gått runt på 73 slag på söndagen.

– Jag har spelat bra hela veckan från tee till green. Men har inte haft det där lilla flytet som behövs för att vara med däruppe. Man behöver få i lite puttar för att få momentum.

Mimmi kommer nu att spela på lokala tourer i Florida för att hålla igång under det tre veckor långa uppehåll som LPGA har.

 


Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-04
FöljaNyheter
Scroll to Top