Peter Hanson laddar för sin Mastersdebut, men förberedelserna har störts av en ond rygg. Foto: Christer Höglund

Följa

Ryggskada störde Hansons förberedelser

Peter Hanson har laddat länge för debuten på Augusta. Nu är han på plats – men förberedelserna inför årets första major har störts av stora ryggproblem. Så sent som förra veckan fick han ställa in en planerad resa till banan.

Text: Tobias Bergman • 2011-04-04 Uppdaterad 2011-04-04

För sex år sedan spelade Peter Hanson sin första major, när han kvalade in till US Open på Pinehurst.

Sedan dess har det blivit utflykter till såväl British Open som PGA Championship som till US Open igen, men det där första mötet med Augusta National och The Masters har ideligen gäckat honom och försöken att kvala in till årets första major har varit fruktlösa.

Men på måndagen körde svensken vägen mellan träden i Magnolia Lane för första gången.

Känslorna var de förväntade.

– Det var riktigt coolt. Det måste vara världens vackraste allé det där och det känns fantastiskt att äntligen vara här, säger Hanson.

Tanken var att han redan förra veckan skulle åka upp från Orlando till Augusta för att känna på banan tillsammans med Henrik Stenson, Ian Poulter och Graeme McDowell. Men svåra ryggbesvär satte stopp för utflykten.

– Jag har ibland problem med en buktande disk och förra veckan var det riktigt risigt. Jag hade ingen möjlighet att spela och var väl lite orolig för hur det skulle gå den här veckan, säger Hanson.

Men efter det första inspelsvarvet är han nu betydligt lugnare.

– Jag har fått behandling och tycker att det känns bra nu. Oron finns inte längre där och jag hoppas på en bra vecka, även om förberedelserna inte blev perfekta, säger han.

Istället tog han en grundlig titt på banan under måndagen.

Riktigt grundlig.

Hansons inspelsvarv tog 6 timmar och 15 minuter – trots att han spelade helt själv.

– Det var nog bland de längsta ronder jag har varit med om, sa svensken med ett skratt utanför Augustas klubbhus.

Att sekunder blev minuter som blev till (många) timmar hade varken att göra med de 25 behagliga vårgraderna eller osedvanligt många besök i azalearabatterna, utan förklaringen fanns i hans bakficka. Där förvarade han nämligen den banguide som han antecknade lutningar, tänkbara flaggplaceringar och annan information som kan bli användbar senare under veckan.

– Vi jobbade riktigt hårt där ute och det var också därför det tog så lång tid. Det är extra viktigt för mig som aldrig har varit här och jag tror att jag kommer att ha igen det senare under veckan, säger Hanson.

 På tisdagen väntar sannolikt ytterligare 18 hål och kanske hinns nio till med innan par 3-tävlingen på onsdag.

Tävlingsbloggen. De förbjudna orden.
Krig om Masterstittarna
Tippa segraren i US Masters

Text: Tobias Bergman • 2011-04-04
FöljaNyheter
Scroll to Top