Hela familjen Lewis och caddien hoppar i Poppie´s Pond efter den överraskande segern Foto: Getty Images

Följa

Lewis vann första majorn

RANCHO MIRAGE: Amerikanska Stacy Lewis gjorde inga misstag på söndagen och tog hem sin första seger i årets första major. Hon lyckades besegra världsettan Yani Tseng i en duell över arton hål.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-04 Uppdaterad 2011-04-04

Svenska placeringar

d10: Anna Nordqvist -1

d15: Sophie Gustafson +1

d19: Maria Hjorth +2

MC: Pernilla Lindberg, Helen Alfredsson
Karin Sjödin och Louise Friberg

Det var inte många som hade sina pengar på relativt oprövade Lewis inför den sista rundan när hon gick ut två slag efter ledande världsettan Tseng. Men på en blåsig dag blev banan svårspelad och Lewis gjorde minst misstag.

Ikapp tidigt

Hon var ikapp Tseng som redan efter fyra hål och tog ledningen när hon gjorde birdie på nian mot Yanis bogey. Taiwanesiskan hade oerhört svårt att få i några puttar. Det absoluta avgörandet kom på sjuttonde när Lewis såg ut att tappa ett slag men sänkte nerförsputt från utanför green. Det gav henne tre slags ledning inför det artonde.

– Jag kanske såg lugn ut men jag var lätt illamående hela dagen av nervositet.  Jag var chockad att se putten på sjuttonde gå i. Det var första gången jag tänkte att jag har en chans att vinna det här, sa förstagångsvinnaren på presskonferensen.

Ett säkert par på arton gjorde att hela familjen Lewis ta ett dopp i Poppie´s Pond

– Att jag vunnit känns inte verkligt ännu.  Men jag spelade så bra idag. Mina mål för året var att ha chansen att vinna och att komma med i Solheim Cup och båda de är nog klara nu.

Förlorade sin farfar

Den lilla tjejen som gått igenom en svår ryggoperation för sin skolios är nu årets första majorvinnare. Det i en vecka som började med att hon förlorade sin farfar.

– Det blir sorgligt och roligt att träffa resten av familjen nu men jag vet att han var med mig idag.

69 slag på en mycket tuff dag med stark vind och stenhårda greener är imponerande. Hon har under hela veckan dels slagit mycket längre än hon brukar men även haft en oerhörd förmåga att rädda sig när hon hamnat i svårigheter.

Lika briljant som Tseng var på lördagen med 66 slag lika tufft hade hon det på söndagen. 74 slag räcker inte på söndagen om man vill vinna en major.

Amerikansk dominans

Bakom de två i täten blev var det stor amerikansk dominans. På delad tredjeplats fanns Katie Futcher, Angela Stanford och Morgan Pressel på fyra under par. Då skall man ha i åtanke att Pressel vid två tillfällen under sin runda var tio under par och hotade ledarna. En dubbel, en trippel och en kvadruppel gör det mycket svårt att vinna.

På sjätte plats slutade ytterligare en amerikanska, Michelle Wie.

Tävlingsbloggen: Möt stolta pappa Dale
Tre svenskor bland de 20

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-04
FöljaNyheter
Scroll to Top