Carl Ljunggren, Madeleine Mörch och Per Österström är tre av de fyra grundarna av Handelshögskolans Golfsällskap. Den fjärde, som dock saknas på bilden, är Cecilia Sonne.

Följa

Golfsug på Handels

Nu har golfen fått fäste även på Handelshögskolan i Stockholm. Fyra före detta elitspelare har bildat ett golfsällskap och intresset bland studenterna är stort.

Text: Jörgen Ohlson • 2011-04-04 Uppdaterad 2011-04-04

Madeleine Mörch är projektledare för Handelshögskolans golfsatsning.

– Syftet med golfsällskapet, och vårt mål, är att vara en samlingspunkt för skolans alla golfare, såväl svenska som utländska studenter. Vi vill även uppmuntra dem som ännu inte spelar men som visat intresse för sporten. Vi är idag ett 70-tal aktiva som väntar på att banorna ska öppnas i vår, säger Madeleine Mörch.

Regelbundna träningar
Golfsällskapet, som verkar inom Handelshögskolans Studentkår som  en sektion i skolans idrottsutskott, planerar att i sommar anordna regelbundna gemensamma träningar på någon eller ett par Stockholmsbanor och dessutom arrrangera egna tävlingar.

– Det är i princip klart att det blir en företagstävling på Saltsjöbaden med 25 studenter och 25 företagsrepresentanter. Men vi räknar med fler tävlingar, säger Madeleine Mörch.

Kan kombinera
Med golfsatsningen vill Madeleine och de övriga initiativtagarna visa att man inte behöver lägga av med golfen bara för att man studerar på universitet eller högskola.

– Det går alldeles utmärkt att kombinera studier och golfspel. Kan man känna samhörighet med andra studenter som också är golfare blir det ännu lättare. Och roligare, säger Madeleine Mörch. 


Text: Jörgen Ohlson • 2011-04-04
FöljaNyheter
Scroll to Top