Sophie fick en dålig start på sin runda men kom tillbaka på sista nio Foto: Getty Images

Följa

Svenskorna för långt efter

RANCHO MIRAGE: Det blev ingen rolig dag för svensk del på lördagen. Sophie Gustafson är fortfarande bästa svenska, men har nu hela tio slag upp till ledarinnan. Båda Anna Nordqvist och Maria Hjorth var på gång, men hade stora problem på det artonde hålet.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-03 Uppdaterad 2011-04-03

Svenska placeringar

d10: Sophie Gustafson -2

d18: Anna Nordqvist par

d20: Maria Hjorth +1

MC: Pernilla Lindberg, Helen Alfredsson
Karin Sjödin och Louise Friberg

Kraft Nabisco Championship

Speldatum: 31 mars till 3 april
Bana: Mission Hills, Rancho Mirage
Prispengar: 3 miljoner dollar
Segrare: Yani Tseng (2010)

Startfält
Starttider
Penninglista
Aktuell ställning

Läs också:

Mimmi – mamma och mentor
Louise ser ljuset i tunneln
“Damernas Masters” fyller 40
Bra start av Anna
Amerikanskor delar ledningen
Sophie har tätkänning
Stacy Lewis håller undan

Det var en dag med stora förhoppningar om svenska framgångar. Det började med svalare väder och inte så mycket vind, men slutade med hårdare vind och sannolikt svenskor utan segerchans.

Sophie  Gustafson fick en dålig start på sin runda med en bogey direkt på första hålet och hela dagen blev en uppförsbacke, även om det blev bättre på sista nio med fyra birdies. Men 74 slag under lördagen gjorde att hon föll till tionde plats. Hon är nu hela tio slag efter ledande Tseng.

– Det var inte mycket som var bra idag även om det var bättre på sista nio. Det är för långt upp till Yani. Men det gäller att försöka klättra så mycket som möjligt imorgon, sa hon till Svensk Golf efter sin runda.

Inget problem med publiken
Att spela med Michelle Wie och all extra publik det innebär var inget problem för rutinerade Gustafson.

– Nej, det var inga problem. Det är värre att gå i bollen före eller efter. Publiken var artig mot oss.

Sophie har bara fyra slag upp till Wie på fjärdeplatsen så med en bra avslutning kan det bli en riktigt bra placering.

Annas boll försvann
Anna Nordqvist fortsatte på lördagen att spela bra utan att få till den där riktigt låga scoren. Men hon var två under par när hon pushade sitt utslag på arton ut till höger. Den träffade en palm och sedan var den borta. Trots forecaddies och storpublik kunde ingen hitta bollen. Det blev bilfärd tillbaka till tee och en avslutande dubbelbogey.

– Hur kan det hända? Vad är oddsen för att bollen skall försvinna där? Jag spelade bra och räddade flera bra par på slutet och så händer det, berättar en besviken svenska direkt efter att ha signerat sitt scorekort med 73 slag. Hon delar nu artonde plats.

Mimmi het tidigt
Maria Hjorth var den svenska som gick ut först och hon satte röda siffror på tavlan från start. Hjorth var fyra under par på rundan och tre under totalt efter nio hål och det var bud på mer. Men det blev en riktigt dålig avslutning med bogey-bogey-dubbel.

En treputt på sexton följdes av en missad bunkerräddning på sjutton innan allt gick fel på artonde.

– Jag spelade riktigt, riktigt bra i sjutton hål. Sedan hade jag otur på artonde när mitt andraslag studsar ner i fairwaybunkern strax under kanten. Hade den bara rullat ner i botten på bunkern hade det inte varit något problem, sa Hjorth till Svensk Golf.

Istället träffade hon bunkerkanten med sitt tredjeslag och den studsade ner i riktigt tjock ruff. Därifrån slog hon i vattnet som omringar greenen  och tvingades sänka en åttametersputt för sin dubbel.

Hon är nu på tjugonde plats med ett över par.

Alla svenskorna har fortfarande stora chanser att ta sig upp på topp-tio även om det nog är alldeles för långt upp till ledande Tseng.

Tseng kopplar greppet
Tävlingsbloggen: Lewis tuffare än väntat

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-03
FöljaNyheter
Scroll to Top