5de58d6070d2b

Följa

Hedwall bästa svenska i Marocko

Trots darriga tävlingsnerver lyckades Zuzana Kamasova skriva in sig i historieböckerna på söndagen. Hon blev den första slovakiska segraren på touren när hon spelade hem damernas Lalla Meryem Cup. Caroline Hedwall blev bästa svenska.

Text: Karin Klarström • 2011-04-03 Uppdaterad 2011-04-03

Lalla Meryem Cup

Bana: Golf du Soleil
Speldatum: 31:a mars – 3:e april
Segrare: Anja Monke (2010)
Prispengar: 325 000 euro

Startfält
Slutresultat och prispengar

Tidigare artiklar:Hedwall trivs i Marocko
Vindarna satte spelarna på prov
Hedwall kom tillbaka

Det började svajigt för Kamasova när hon gick ut i söndagens ledarboll. Två raka bogeys visade att 32-åringen från Bratislava inte är helt van vid den ledande positionen. Innan dagen var över blev det en dubbel och ytterligare bogeys innan Kamasova till sist fick skriva under scorekortet för 76 slag – hennes sämsta rond på hela veckan.

Men det räckte.

Den första slovakiska segraren på touren lyckades hålla konkurrenterna på avstånd och fick till sist en segermarginal på två slag, efter att ha landat på -2 efter 72 hål. Tre spelare delade andraplatsen på par. Franska amatören Alexandra Bonetti slog till med dagens lägsta score på 66 och tog sig hela vägen upp till andra plats, som hon delade med tyskan Caroline Masson och engelskan Kiran Matharu.

Caroline Hedwall inledde finalronden stabilt med två raka birdies på hål två och tre, men en trippel på det tionde hålet saboterade chanserna till ytterligare avancemang i slutstriden. Det blev till sist en 74-rond och delad 22:a plats för Hedwall, som slutade sju slag efter segraren och blev bästa svenska i Marocko.

Carin Koch blev delad 28:a och Linda Wessberg samt Louise Larsson delade 40:e plats.

Mickelson visar storform
Florén avancerade i värmen

Text: Karin Klarström • 2011-04-03
FöljaNyheter
Scroll to Top