Oscar Florén fortsätter att spela bra under sitt rookieår. Foto: Getty Images

Följa

Florén fortsätter leverera

Oscar Florén fortsätter imponera under första året på Eurpatouren. På söndagen avslutade han starkt och landade på en delad femteplats. Det betyder att han nu kan planera för Malaysia härnäst.- Det här är ytterligare ett bevis på jag är på rätt väg, säger han.

Text: Karin Klarström • 2011-04-03 Uppdaterad 2011-04-03

Trophée Hassan II

Bana: Golf de L’océan & Golf du Palais Royal
Speldatum: 31:a mars – 3:e april
Prispengar: 1 500 000 euro
Segrare: Rhys Davies (2010)

Slutresultat och prispengar
Starttider & startfält

Tidigare artiklar
Gott om svenskar i täten
Hedblom i täten – trots smärtan

Florén avancerade i värmen

Bara för att man är rookie betyder det inte att man är på touren för att se och lära. Oscar Florén har i alla fall inte den inställningen. Han är på plats för att spela så bra han kan på varje tävling, och har ingen storögd inställning till mer mångåriga kolleger.

Och hans mål sträcker sig längre än att klara kortet, även om han inte vill gå in på hur dessa mål lyder. Det är en privatsak och något han diskuterar med sina tränare.

– Jag tror att om man sätter målen så lågt att bara klara kortet är det lätt att man blir mätt när man spelat in tillräckligt mycket pengar. Jag siktar högre än så, säger Oscar Florén.

Största prischecken
På söndagen knep Öijaredspelaren femte plats i Trophée Hassan II, vilket är hans tredje topp-10 för säsongen och största prischecken sedan han fick jobbet på Europatouren. Söndagens femteplats innebär drygt 58 000 euro, och en säkrad startplats i Malaysia om två veckor.

– Det känns väldigt bra just nu. Det är ett bra bevis på att det jag gör är på väg åt rätt håll, säger Florén på väg mot flygplatsen.

Inför sista ronden var han delad åtta, men tack vare bland annat eaglen på 10:an lyckades han avancera till delad femteplats. Hans 68-rond betydde sammanlagt -10, vilket är tre slag sämre än segraren David Horsey.

Bättre fokus
En av anledningarna till att det går bra just nu är att han dels puttar bättre, men också att han har en helt annan inställning än tidigare. Han tar exempel från andra ronden.

– Jag var sex över efter fem spelade hål, men kom till sist in på två över. Hade det varit förra året hade jag inte lyckats med det. Det gäller att bara fokusera och fortsätta spela, säger han.

Thomas Björn satte rekord
En annan nordbo som lyckades bra på söndagen var dansken Thomas Björn. Veteranen slog till med en fantastisk 62-rond, vilket var nytt banrekord och ledde till att han rusade upp till delad 15:e plats.

Engelsmannen David Horsey lyckades bärga karriärens andra seger. Publiken trodde att han spelat bort sina chanser efter dubbel på sista hålet, men titelförsvararen Rhys Davies missade en till synes enkel segerputt. Det hela förvandlades i stället till särspel mellan Horsey, Davies och sydafrikanen Jaco Van Zyl. På det tredje särspelshålet lyckades Horsey avsluta fighten genom sin birdie.

Resultat övriga svenskar:
D37. Joel Sjöholm. -3
D44. Fredrik Andersson Hed, Peter Hedblom. -2
D58. Michael Jonzon. +1
D60. Oskar Henningsson. +2
D65. Joakim Haeggman. +3
D74. Christian Nilsson. +6

Hedwall bästa svenska i Marocko

Text: Karin Klarström • 2011-04-03
FöljaNyheter
Scroll to Top