Caroline Hedwall kämpade sig tillbaka in i tävlingen, och är topp-10 inför finalen. Foto: SGF

Följa

Hedwall kom tillbaka

Caroline Hedwall kämpade sig tillbaka in i tävlingen, stod för lördagens lägsta rond och är nu delad nia inför LET-finalen i Marocko. Men det har varit frustrerande ute på banan.

Text: Karin Klarström • 2011-04-02 Uppdaterad 2011-04-02

Lalla Meryem Cup

Bana: Golf du Soleil
Speldatum: 31:a mars – 3:e april
Segrare: Anja Monke (2010)
Prispengar: 325 000 euro

Starttider
Aktuell ställning

Tidigare artiklar:Hedwall trivs i Marocko
Vindarna satte spelarna på prov

Soleil Golf Course i Agadir kommer inte att hamna högst upp på Caroline Hedwalls topplista över favoritbanor. Svenskan har kämpat hårt ute i hettan och blåsten på den trixiga banan, och på fredagen föll svenskan efter en tuff 78-rond i Lalla Meryem Cup.

Lägsta scoren för dagen
Men på lördagen vände det. Liksom sydafrikanskan Ashleigh Simon lyckades Hedwall gå runt på 69 slag, vilket var lägst för dagen.

– Det kändes bra, speciellt avslutningen, säger hon till Svensk Golf, och syftar på sina fyra birdies på de sex sista hålen.

– Jag har inte puttat något vidare den här veckan, men idag fick jag i några birdies tack vare att jag la mig nära.

Har tvingats droppa
Under de tre dagar hon spelat hittills har hon tvingats droppa för ospelbar tre gånger. Tre plikt under tre ronder, vilket är lite väl mycket enligt henne. Banan är bitvis riktigt smal från tee, och minsta miss betyder att bollen landar i nån buske och där går det inte att slå. Då finns inget annat alternativ än att droppa.

– Jag tycker jag ser spelare droppa för ospelbar hela tiden, säger hon.

Måste tro på sig själv
Hon tycker att hon haft bra slag med drivern, men har ändå hamnat i trubbel och det är då frustrationen växer. Ibland har hon medvetet hållit tillbaka, och låtit drivern stanna i bagen eftersom det känts riskabelt att satsa.

– Men man måste säga till sig själv att man kommer att lägga bollen mitt på fairway. Sedan är det bara att fatta ett beslut och gå för det. Det är det enda man kan göra, säger Caroline, som har med sig en segdragen förkylning till Marocko.

På det andra hålet satte hon äntligen en birdie, efter att ha varit utan under 35 hål. Men det dröjde ändå till sista nio då hon kände att det började lossna. Tack och lov hade vinden avtagit en del på lördagen, eftersom den tidigare ställt till det för startfältet och lett till att scorerna varit blygsamma hittills.

Nio slag upp
Hedwall är delad nia, bästa svenska på +3, men har nio slag upp till ledande slovakiskan Zuzana Kamasova. Två slag sämre än “Carro” är Carin Koch (d 15) och ännu längre ned ligger de sista två svenskorna. Linda Wessberg och Louise Larsson delatr 49:e plats på +10.

Florén avancerade i värmen
Mickelson visar storform

Text: Karin Klarström • 2011-04-02
FöljaNyheter
Scroll to Top