Sophie håller blicken på sitt utslag på det åttonde hålet Foto: Getty Images

Följa

Sophie avancerar

Rancho Mirage: Sophie Gustafson finns med i täten efter halva tävlingen. Hon är på sjunde plats, fem slag efter ledarinnan. En eagle från 85 meter hjälpte henne till 68 slag i tryckande hetta. Anna Nordqvist föll tillbaka men har fortfarande chansen.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-01 Uppdaterad 2011-04-01

Svenska placeringar

d10: Sophie Gustafson -2

d18: Anna Nordqvist par

d20: Maria Hjorth +1

MC: Pernilla Lindberg, Helen Alfredsson
Karin Sjödin och Louise Friberg

Kraft Nabisco Championship

Speldatum: 31 mars till 3 april
Bana: Mission Hills, Rancho Mirage
Prispengar: 3 miljoner dollar
Segrare: Yani Tseng (2010)

Startfält
Starttider
Penninglista
Aktuell ställning

Läs också:

Mimmi – mamma och mentor
Louise ser ljuset i tunneln
“Damernas Masters” fyller 40
Bra start av Anna
Amerikanskor delar ledningen
Sophie har tätkänning
Stacy Lewis håller undan

Sophie startade på det tionde hålet. Efter tre raka par hände något på trettonde. Hennes andraslag från ungefär 85 meter gick rakt i hålet för eagle.

– Det var en sandwedge. Men den stora skillnaden idag var att jag träffade fler fairways, berättar en nöjd Sophie efter att ha avslutat sin runda i hettan med att sänka en halkig birdieputt på det nionde hålet snett nerför.

Bättre från tee

Sophie har spelat bra i två dagar men kände sig stabilare från tee på fredagen.

– Igår visste jag inte riktigt vilket håll bollen skulle gå. Jag hittade en bättre känsla idag. Kan man spela den här banan med bara en bogey som jag gjorde idag får man vara jättenöjd.

Bara två spelare lyckades gå lägre än hennes 68. Michelle Wie och IK Kim. Sophie har fem slag upp till ledande Stacy Lewis. Men hon gillar sina chanser.

– Fem slag på den här banan är ingenting. Det går fort att ta in så det känns bra.

Hon har iallafall gett sig själv chansen att ta hem årets första major. Det enda som fattas i hennes digra meritlista. Hon har varit nära att vinna förut speciellt i British Open som hon vann innan den fick majorstatus.

Anna föll tillbaka

Anna Nordqvist lyckades inte ta vara på sin fina första runda. Hennes två över par gjorde att hon föll till nittonde plats. Hon är åtta slag efter.

– Det känns ändå bra. Jag har slått många bra slag men inte fått utdelning. Spelet finns där, men det går inte att missa på fel ställen på den här banan och det gjorde jag idag. Men jag avslutade med birdie och tar med mig det till morgondagen, sa Anna efter sin runda.

Tredje svenska att hamna på rätt sida om kvalgränsen är Maria Hjorth. Hon gick två under par på fredagen och är ett över sammanlagt. Hon tyckte inte att hon gjorde något annorlunda på andra rundan.

– Jag tycker jag spelade bra redan igår. Men idag fick jag i lite mer puttar. Jag har inte så långt upp till topp-tio, jag får rikta in mig på det, sa “Mimmi” efter sin runda.

Temperaturen väntas gå ner något på lördagen efter de två första dagarnas värmebölja då temperaturen vid flera tillfällen varit över 40-strecket.

 

 

Stacy Lewis håller undan
Tävlingsbloggen: Start i dur – slut i moll

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-01
FöljaNyheter
Scroll to Top