Anthony Kim är veckans titelförsvarare. När han vann här förra året hade han problem med att träffa fairways. Amerikanen fortsätter ha svårt att träffa rätt med drivern. Foto: Getty Images

Följa

Rekord gav ledningen i genrepet

Bra puttning kan lösa det mesta. Det visade amerikanen Jimmy Walker, när han genom tangerat banrekord tog ledningen i Mastersgenrepet i Houston på torsdagen. De två svenskarna delar 49:e plats.

Text: Karin Klarström • 2011-04-01 Uppdaterad 2011-04-01

Shell Houston Open

Spelplats: Redstone Golf Club, Humble, Texas
Speldatum: 31 mars-3 april
Prispengar: 5 900 000 us dollar
Segrare: Anthony Kim (2010)

Aktuell ställning
Starttider
Startfält

Jimmy Walker har aldrig spelat US Masters. Den här veckan har han dock chansen att ändra nollan i den statistikkolumnen efter bästa tänkbara start på veckans genrep.

Arrangörerna på PGA-touren hade sett till att låta trimma ned Tournament Course på Redstone Golf Club till så perfekta förhållanden som möjligt, allt för att göra veckan till det bästa genrepet inför vad som komma skall. Och det fick gehör bland spelarna.

– Det här måste vara den bäst skötta banan vi spelar på touren, förutom Augusta National. Greenerna är perfekta. Om du får bollen på rätt linje vet du att den går i, sa Phil Mickelson efter första dagens spel i Shell Houston Open.

Det var Mickelson som förra året blev den senaste spelaren att dra på sig en grön kavaj på toppen av Augusta Nationals kullar. Titelförsvararen har bland många andra valt att spela genrepet i Houston den här veckan.

Kan spela sig in
För spelare som Jimmy Walker finns det alltså en sista chans att spela sig i nästa veckas tävling. En seger på Redstone Golf Club betyder en biljett till delstaten Georgia och spel på banan som Mickelson hyllar som den bästa. Walker fick bästa tänkbara start.

Genom att tangera banrekordet på 63 slag tog amerikanen ensam ledning i tävlingen på -9, två slag före tvåorna Nick O’Hearn och Josh Teater. Detta trots att han bara träffade fem av 14 fairways under första ronden. Walker behövde däremot bara putta 23 gånger under dagen, och det var hans stroke som tog honom till ensam ledning.

– När man puttar bra räddar det en del andra misstag, sa han efter ronden.

Svenskarna på delad 49:e plats
Robert Karlsson slog längre och träffade fler fairways än Walker, men efter en avslutande dubbelbogey blev det till sist en 71-rond för Sveriges högst rankade spelare.

På -1 är Karlsson delad 49:e man i resultatlistan, tillsammans med bland andra Fredrik Jacobson. “Robban” och “Fidde” är de enda två svenskarna i fältet sedan Jesper Parnevik tidigt dragit sig ur tävlingen.


Text: Karin Klarström • 2011-04-01
FöljaNyheter
Scroll to Top