Stacy Lewis storpel under torsdagen tog henne upp i topp Foto: Getty Images

Följa

Amerikanskor delar ledningen

RANCHO MIRAGE: Stacy Lewis och Brittany Lincicome gick båda runt på 66 slag och delar täten efter den första dagen i årets första major, Kraft Nabisco.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-01 Uppdaterad 2011-04-01

Det bjöds på värme och nästan ingen vind vilket gjorde att scorerna blev låga under den första dagen. Lägst av alla gick amerikanskorna Stacy Lewis och Brittany Lincicome med sex under par.

Lewis gick i samma boll som Anna Nordqvist och storspelade hela varvet. Hon har en stelopererad rygg efter att ha lidit av skolios. Men det är inget som hindrar henne från att spela stor golf.

– Min rygg känns bättre när jag fystränar. Jag försöker alltid hålla den stark och rörlig. Det är bara när det är kallt som det är svårare att komma igång, sa 26-åringen på presskonferensen.

Hon hade en mycket bra amatörkarriär bakom sig och kom femma i den här tävlingen 2007 som amatör.

Lewis och Lincicome är bra kompisar och brukar ibland dela rum på tävlingen. Dock inte den här veckan.

Lincicome har badat i Poppie´s Pond tidigare. Hon vann på ett spektakulärt sätt 2009 med en avslutande eagle. Hon var tidigare i år i Phoenix bara en dålig chip på sista hålet från att vinna RR Donnely.

– Idag var en lätt dag. Jag behövde inte tänka så mycket och allt gick av sig själv. Min putting var fantastisk, jag sänkte allting, sa Brittany efter sin bogeyfria runda.

Bakom amerikanskorna finns förra veckans vinnare Sandra Gal. Tyskan fortsätter att storspela och är bara ett slag bakom. 67 slag hade även japanska Mika Miyasato.

Två slag efter finns japanska Chie Arimura och amerikanska Jane Park. Tre efter är förutom Nordqvist även Mariajo Uribe från Colombia , Reilly Rankin och en av förhandsfavoriterna, Karrie Webb.

Även titelförsvararen Yani Tseng finns med i täten efter att ha gått två under par.


Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-01
FöljaNyheter
Scroll to Top