5de597604c8b0

Följa

Stark start av Kerr

Anna Nordqvist fick en motig start i den stjärnspäckade tävlingen i Mexiko. Ännu kämpigare var det för titelförsvararen Michelle Wie. Cristie Kerr inledde däremot självsäkert - med nytt banrekord.

Text: Karin Klarström • 2010-11-12 Uppdaterad 2010-11-12

Lorena Ochoa Invitational

Bild 1110189

Spelplats: Guadalajara Country Club
Prispengar: 1 100 000 us dollar
Vinnare: Michelle Wie (2009)

Startfält

Starttider

Aktuell ställning

Penninglistan

 

Lorena Ochoa tog över som nummer ett på världsrankingen efter Annika Sörenstam i april 2007, och behöll placeringen till dess hon bestämde sig för att lägga klubborna på hyllan. Det var i våras, tre år senare. Den här veckan är Ochoa åter i rampjuset, som värdinna och tillfällig spelare i egna tävlingen Lorena Ochoa invitational.

Mexikanskan har aldrig riktigt fått till det på hemmabanan i Guadalajara. Inte under sin egen tävling i alla fall. Hon har förvisso spelat banan oräkneligt antal gånger, men inte i tävlingsskick. Under sitt tillfälliga inhopp på torsdagen spelade hon sig runt hemmabanan på 74 slag, och är i botten av den korta resultatlistan.

Ochoas resultat var dock två slag bättre än enda svenskan.  Anna Nordqvist hade bland annat två dubbelbogeys och tvingades acceptera en 76-rond som start på veckans tävling.

Med den starten är Nordqvist hela 12 slag efter den överlägsna ledaren Cristie Kerr. Amerikanskan klev i somras upp på förstaplatsen i världsrankingen efter andra majorsegern i karriären. Hon blev visserligen raskt av med placeringen, men har haft ett mycket bra 2010. Två segrar, ytterligare tio topp-10-placeringar har amerikanskan fått till under de 20 tävlingar hon spelat hittills i år.

På torsdagen radade Kerr upp en imponerande serie birdies, men fick nöja sig med 64 slag efter en bogey på det 17:e hålet. Det var dock nytt banrekord på Ochoas hemmabana, och på -8 har Kerr en treslagsledning före landsmaninnan Stacy Lewis.

Förra året tog Michelle Wie sin efterlängtade första tourseger i just Ochoas tävling. Men på torsdagen gick det riktigt dåligt för titelförsvararen. Hon inledde med 78 slag, och drog sig sedan ur tävlingen på grund av ryggproblem.


Text: Karin Klarström • 2010-11-12
FöljaNyheter
Scroll to Top