Tiger Woods får inte till det i Melbourne. Foto: Getty Images

Följa

Kämpigt för Woods

Sergio Garcia slog till med sin lägsta rond för året, och klev uppåt i resultatlistan i Melbourne. Woods kämpade däremot i den hårda vinden, och gick tillbaka till gamla svingproblem. - Det var svårare än jag trodde, sa världstvåan, nu nio slag efter ledaren.

Text: Karin Klarström • 2010-11-12 Uppdaterad 2010-11-12

Aktuell ställning

JBWere Australian Mastersklicka här för livelänk

Australian Masters är den sista tävlingen för året som har Tiger Woods som titelförsvarare. Inte heller den här gången ser han ut att lyckas bryta den segerlösa trenden. Världstvåan har spelat 12 tävlingar hittills i år och endast dragit in 9,7 miljoner kronor i prispengar – vilket med Woods mått mätt är en förhållandevis fjuttig summa.

Woods bröt med svingtränaren Hank Haney tidigare i år, och har sedan dess försökt hitta tillbaka till spelet delvis på egen hand, men också tillsammans med tränaren Sean Foley. Under andra ronden i Australian Masters föll Woods tillbaka i gamla mönster när han kämpade med den hårda vinden ute på Victoria Golf Club.

– När det blåser så hårt har jag en tendens att gå tillbaka i gamla banor. Jag kämpade med det. Det var lite svårare än jag trodde det skulle vara, sa han på presskonferensen efter sin 72-rond.

Med ett över för dagen har Woods placerat sig på delad 16:e plats (på totalt -1), nio slag efter ledande australiensaren Adam Bland.

Spanjoren Sergio Garcia hade däremot inga problem med vädret. Garcia tog ledigt under två månader tidigare under året, på grund av att han behövde komma ifrån golfen ett tag. Nu verkar inspirationen ha infunnit sig igen. Fredagens 65:a var Garcias lägsta rond för året och gav honom en skjuts uppåt i resultatlistan. På -4 är han ensam fyra, sex slag efter Bland.


Text: Karin Klarström • 2010-11-12
FöljaNyheter
Scroll to Top