5de59766b8b3f

Följa

“Jag var helt mörbultad”

Jesper Parnevik kände sig helt mörbultad efter första tävlingsronden på nästan fyra månader. Han är glad över att vara tillbaka, även om spelet var sisådär.- Det är kul att vara ute och tävla igen, och känna lite nervositet.

Text: Karin Klarström • 2010-11-12 Uppdaterad 2019-12-11

Children's Miracle Network Classic

Spelplats: Disney’s Magnolia Course och Palm Course, Lake Buena Vista, Florida
Prispengar: 4 700 000 us dollar
Vinnare: Stephen Ames (2009)

Startfält

Starttider

Aktuell ställning

Penninglistan

Läs också

Parnevik är tillbaka

Nacken och ryggen har tvingat Jesper Parnevik till en rad ofrivilliga avbrott under de senaste åren. Inför hemmapubliken bröt han årets Nordea Scandinavian Masters på grund av smärtor i nacken, och problemen har tvingat honom ta en paus från tävlandet.

Tills nu.

På torsdagen var det dags för spel i Children’s Miracle Network Classic hemma i Florida, en tävling han tidigt aviserade att han planerade att spela även om han inte bestämde sig på allvar förrän för några veckor sedan.

– Det kändes bra i kroppen igen, och jag hade inga problem alls inför tävlingen. Men så fick jag nackspärr förra fredagen, och det var ju ingen vidare tajming. Jag vet inte varför, kanske var det när jag lekte med barnen eller så sov jag konstigt, säger han till Svensk Golf efter torsdagens rond.

Nackproblemen gör det svårt att spela ordentligt, och han medger att det bjöds på en del taskiga slag därute på Magnolia Course. Delvis berodde det på att hans gamla känningar av ischiasnerven kom tillbaka, vilket gjorde honom stel i högersidan vilket medför att han har svårt att slå igenom ordentligt. Därför är han noga med att fokusera på att just slå igenom. Det tänker han på inför varje slag.

– Jag tyckte drivarna satt ganska bra, och puttningen. Jag slog väl några bra järnslag, men det var en hel del dåliga också, säger han och skrattar.

Inför veckans tävling har han tränat en del på egen hand, och spelar ronder tillsammans med bland andra Richard S Johnson, som gjorde Parnevik sällskap under ronden på torsdagen. Men det har blivit en del spel med golfbil, vilket märktes tydligt så här efter en dags promenerande på banan.

– Jag kände mig helt mörbultad. Visserligen har jag tränat mycket fys, och cyklat en del, men jag var riktigt stel efteråt. Jag gick till fysiokillarna och fick behandling efteråt, så det blev bättre.

Även inför ronden behöver Parnevik få nacke och rygg uppmjukade. Därför var han på plats ute på banan tre timmar innan start, redan vid fem på morgonen, för att både hinna värma upp ordentligt och få uppmjukande behandling av fysteamet på plats.

– Tyvärr blev det försenat i morse på grund av dimma, först med en kvart, sen en halvtimme och så ytterligare en halvtimme. Så när jag skulle gå ut hade jag ju stelnat till igen, säger han och skrattar ännu en gång.

Planen inför morgondagen är att gå direkt ut från massagen till tee, för att vara så mjuk i kroppen som möjligt.

Hur påverkas motivationen av att ständigt ha ont och tvingas till avbrott i spelet så ofta?
–  Ja, det är klart att det är svårt ibland. Det är ju inte så att man flyger ur sängen när man ska ut och träna på egen hand precis. Men då kollar jag på tävlingar på tv, och så blir jag sugen och motiverad igen. Och när det känns bra i kroppen är det ju kul.

Parnevik inledde tävlingen med 74 slag (+2) och är med det 12 slag sämre än ledande amerikanen Chris Stroud, som inledde med en 62:a på Palm Course. Daniel Chopra inledde även han med en 74 på Magnolia.

Mathias Grönberg är bäste svensk, på -1 efter sin 71-rond på Magnolia Course. Richard S Johnson gick runt på par.

Fredriks form håller i sig
Friberg missade på greenerna
Stark start av Kerr
Kämpigt för Woods

Text: Karin Klarström • 2010-11-12
FöljaNyheter
Scroll to Top