Louise Friberg tycker spelet känns bra – men hon vill spela fler tävlingar för att få upp den rätta känslan. Foto: Getty Images

Följa

Friberg vill jobba dubbelt

Louise Friberg tycker det finns för få tävlingar på LPGA och siktar nu på att kvala in på LET också. - Jag känner mig rostig när jag inte får tävla, säger Friberg, som inledde starkt i Women's Indian Open.

Text: Karin Klarström • 2010-11-11 Uppdaterad 2010-11-11

Hero Honda Women's Indian Open

Bild 1110181

Spelplats: DLF Golf and Country Club, New Delhi
Prissumma: 225 000 euro

Aktuell ställning

Starttider

Penninglista

 

Det börjar dra ihop sig för LPGA-spelarna, och snart avgörs vem som behåller kortet och vem som tvingas kvala eller får nöja sig med ett färre antal tävlingar. Louise Friberg ligger lite halvpyrt till på penniglistan, men behöver inte bekymra sig för exakt gränsdragning. Hennes LPGA-seger i Mexiko under rookieåret 2008 ger henne fullständiga rättigheter även 2011. Men det är klart att hon vill spela bättre än så här.

–  Jag tycker spelet sitter riktigt bra, och jag har jobbat mycket på närspelet på sistone. Jag tycker spelet har känts bra de senaste månaderna, men jag får inte riktigt till det. Jag känner mig helt enkelt rostig, säger Friberg till Svensk Golf.

Anledningen är att hon tycker sig få spela för få tävlingar. Det är ingen hemlighet att LPGA-touren schema fått sig en ordentlig åtstramning de senaste åren, på grund av att sponsorer hoppat av. När antalet tävlingar sjunker försvinner chanserna att hålla sig på tå tävlingsmässigt.

–  Jag hinner bli rostig mellan gångerna, och det känns inte så bra att vara ledig fyra veckor i streck mitt under säsongen. Jag försöker hålla tävlingsrutinen igång ändå, genom att spela bettrundor med kompisar hemma, men det är såklart en helt annan sak, säger Louise.

Därför siktar hon nu på att spela sig till fullständigt medlemskap på Ladies European Tour igen. Finalkvalet spelas strax före jul och då tänker hon ta chansen.

–  Det viktiga är att spela så många tävlingar som möjligt, det är så man blir bättre, menar hon.

Annars känns det bra. Hon tycker att tekniken sitter, och även om det blev några missar under torsdagens första rond i Hero Honda Women’s Indian Open, så är hon med i toppen direkt. Hon inledde med en 68-rond, och är fyra efter första ronden.  Tre slag bättre är Laura Davies, som är i ensam ledning.

– Jag är glad över att vara i Indien. Jag har alltid velat åka hit och planerade att göra en backpackerresa hit någon gång, men så blev det så här i stället, säger hon.

Stark start av Karlberg
Nordqvist trivs i toppen
Parnevik är tillbaka
Woods sista chans

Text: Karin Klarström • 2010-11-11
FöljaNyheter
Scroll to Top