Följa

Fem svenskar jagar plats i finalkvalet

Fem svenskar är nere i Portugal för att försöka spela sig in i nästa veckas finalkval till seniortouren. En av dem lyckades ta sig in förra året.

Text: Golf.se • 2010-11-11 Uppdaterad 2010-11-11

Följ kvalen

Hur går det för svenskarna? Följ resultaten via tourens hemsida.

55-årige Anders Johnsson från Wermdö GCC är revanschsugen när förkvalet till European Senior Tour startar på torsdagen strax utanför Faro på Algarvekusten.

Anders första hela säsong på seniortouren blev inte som han tänkt sig.

Han kvalade in till årets tour genom att gå på -10 vid förra årets finalkval och allt såg då väldigt bra ut. Men under säsongen hittade inte Anders tillbaka till närspelet.

Efter 17 spelade tävlingar slutade Anders på en 79:e plats på penninglistan och hade behövt vara topp-75 för att slippa förkvalet.

Men nu är han på plats på Gramacho GC som är en av kvalbanorna där han tillsammans med ytterligare två svenskar, Per Backström från Bro Hof GC och Martin Söderberg från Upsala GK, i det 83 man stora startfältet ska försöka ta en av de ca 30 platser som ger en plats i finalkvalet.

På grannbanan Silves GC spelar svenskarna Lars Johansson från Askersund och Klas Tenmark  från Hills GC. Där startar 82 spelare och även där står 30 finalkvalplatser på spel.

Förkvalet spelas över 36 hål.

När finalkvalet startar på måndag så tillkommer ca 15 spelare som vill förbättra sin spelkategori inför nästa säsong. En av dessa är Peter Dahlberg från Falsterbo som trots att han bara spelade åtta tävlingar på årets tour placerades sig på 70:e plats på penningligan.

Finalkvalet spelas på Vale Da Pinta över 72 hål.

Totalt är det alltså 180 spelare som gör upp om sex “bra” kort till nästa års tour och ytterligare åtta mindre bra.


Text: Golf.se • 2010-11-11
FöljaNyheter
Scroll to Top