På torsdag är det dags för tävling igen för Jesper Parnevik. Foto: Getty Images

Följa

Parnevik är tillbaka

Han har inte peggat upp i en tävling sedan Nordea Scandinavian Masters. Nu, nästan fyra månader senare, är han tillbaka. På torsdagen peggar Jesper Parnevik upp för veckans PGA-tourtävling hemma i Florida.

Text: Karin Klarström • 2010-11-09 Uppdaterad 2010-11-09

Children's Miracle Network Classic

Bild 1110168

Spelplats: Disney’s Magnolia Course och Palm Course, Lake Buena Vista, Florida
Prispengar: 4 700 000 us dollar
Vinnare: Stephen Ames (2009)

Startfält

Starttider

Aktuell ställning

Penninglistan

Det har varit lite kyligt hemma i Florida på sista tiden, men Jesper Parnevik har tränat hårt under de senaste veckorna. Kroppen känns okej igen, och en nyligen uppkommen nackspärr är enda irritationsmomentet för tillfället, berättar Jespers hustru Mia hemifrån Jupiter. Jesper själv är under tisdagsmorgonen lokal tid på väg upp till Orlando för veckans tävling Children’s Miracle Network Classic på Disney’s Magnolia och Palm Course.

Det betyder att Jesper gör sin första start i en tävling sedan han tvingades bryta Nordea Scandinavian Masters i somras. Då var det just nacken som spökade, och smärtorna gjorde att han inte kunde spela mer än drygt en och en halv rond i hemmatävlingen.

Samma dag som han avbröt spelet på Bro Hof sa han dock att han siktade på come back:

–  Jag hoppas fortfarande på spel nästa år och siktar mot PGA-tourtävlingen på Hawaii i januari. Om allt känns okej kanske jag testar i Disney i Orlando, innan dess gör jag ingenting.

Han har tidigare lidit av just nackspärr till och från, och det har orsakade ofrivilliga tävlingsuppehåll. Under våren 2010 var det dock ryggproblem som hindrade svensken från spel.

Parnevik är den svensk som hittills spelat in flest PGA-toursegrar under sin karriär, med sina fem triumfer. Carl Pettersson är med sina fyra segrar nummer två på listan, och fick senast höja bucklan i Canadian Open, den 25 juli. Det var för övrigt samma dag som Parneviks kompis Richard S Johnson spelade hem Nordea Scandinavian Masters på Bro Hof.

Svensk Golf har sökt Jesper Parnevik.


Text: Karin Klarström • 2010-11-09
FöljaNyheter
Scroll to Top