Henrik Stenson har fått en bra start i WGC-tävlingen HSBC Champions. Foto: Getty Images

Följa

Stenson delad trea

Lee Westwood gör sin första tävling som världsetta. En trio jagar honom och ska försöka överta tronen. Men det är en italienare som leder HSBC Champions. Och Henrik Stenson är delad trea.

Text: CM Hellsten • 2010-11-04 Uppdaterad 2010-11-04

WGC-HSBC Champions

Bild 1110122

Datum: 4-7 november.
Plats: Sheshan International GC, Shanghai, Kina.
Prispengar: $ 7 000 000.
Vinnare: Phil Mickelson (2009).

Official World Golf RankingRace to DubaiStartfältStartlistaAktuell ställning

I måndags så var Alice Cooper med i en engelsk radioshow för att prata musik men under sändningen passade han även på att gratulera Lee Westwood.
Rocklegenden älskar golf.
Och har förstås uppmärksammat att golfen fått en ny världsetta.
Britten har petat Tiger från tronen men det kan bli en kort vistelse. Redan efter WGC-tävlingen HSBC Champions i Kina, som inleddes på torsdagen, kan Woods vara tillbaka på förstaplatsen.
Tysken Martin Kaymer har också chans att bli nummer ett.
Precis som titelhållaren Phil Mickelson.

Vinner någon ur kvartetten på Sheshan International Golf Club så kommer han att toppa World Golf Ranking vid nästa uppdatering.
Efter rond 1 leder… Francesco Molinari. Italienaren noterade en perfekt rond med sju birdies och resten par och kom in på 65 (-7).
Världsettan är ensam tvåa med 66 (-6).
Woods delar sjätteplatsen med 68 (-4).
Lefty är delad nia med 69 (-3).
Och Kaymer gick på par.

78 spelare finns med i Shanghai. Sex av dem är svenskar. Bäst gick det för Henrik Stenson.
I den senaste WGC-tävlingen, Bridgestone Invitational, i Ohio kom han sist av alla med 20 slag över par.
Då stördes Henrik av ett virus.
Nu noterade Stenson fyra birdies på fem hål under sina första nio och det blev totalt sex birdies och en bogey för 67 slag (-5) och han delar tredje plats tillsammans med japanen Yuta Ikeda, Seung-yul Noh från Sydkorea.
– Jag är nöjd med scoren. Spelet var lite hipp som happ men jag höll ihop det bra. Sheshan är en kul bana med mycket valmöjligheter, det är ju sjätte året som jag lirar här så jag borde kunna den vid det här laget, säger Henrik.

Fredrik Andersson Hed gör sin debut i World Golf Championship-sammanhang. Och med 69 (-3) delar han nionde plats med majorvinnare som Mickelson, Oosthuizen och Yang.
– Jag räddade många par där ute samtidigt som jag missade en del birdies men det var skönt att avsluta med två raka birdies. Jag är ganska nöjd med den här starten, säger Fredrik.

Hur är det att spela WGC?
– Det är förstås trevligt att få möta de bästa spelarna i världen och jag hoppas på fortsatta framgångar i veckan.

Precis som Andersson Hed avslutade Richard S. Johnson med birdies på 17 och 18. Stanley, som kom till WGC tack vare triumfen på Bro Hof i somras, var +2 efter första nio men på vägen in blev det fem birdies och en bogey. Med 70 (-2) är Johnson delad 18:e.

Ett slag bakom RSJ finns Carl Pettersson och Robert Karlsson som inledde med en varsin 71-runda (-1) och den blågula duon delar 23:e plats.
Det var bara en av svenskarna som kom in på över par. Peter Hanson hade en svängig rond med fem bogeys, en dubbel och sex birdies för 73 (+1). Han är delad 52:a.

Det finns ingen kvalgräns i HSBC Champions utan alla får spela fyra dagar.

Och Jarmo tvåa på Bali
Vill återta förstaplatsen

Text: CM Hellsten • 2010-11-04
FöljaNyheter
Scroll to Top