Denna vecka gör Tiger Woods, Phil Mickelson och Lee Westwood sin första tävling sedan Ryder Cup. Foto: Getty Images

Följa

Vill återta förstaplatsen

Fyra spelare har möjlighet att lämna WGC-tävlingen i Shanghai som blivande världsetta. Tiger Woods är en av dem.

Text: Eric Franzén • 2010-11-03 Uppdaterad 2010-11-03

WGC-HSBC Champions

Bild 1110110

Datum: 4-7 november.
Plats: Sheshan International GC, Shanghai, Kina.
Prispengar: $ 7 000 000.
Vinnare: Phil Mickelson (2009).

Official World Golf RankingRace to DubaiStartfältStartlistaAktuell ställning

När Lee Westwood slutligen bröt Tiger Woods 281 veckor långa dominans på världsrankingen steg pulsen ytterligare inför årets sista WGC-tävling. För fyra namn i det tunga fältet som samlats i Shanghai är det inte bara prischecken på drygt åtta miljoner kronor som står på spel.
För dem handlar veckan på Sheshan International GC också om att vara nummer ett i världen när nästa veckas uppdatering av rankingen presenteras.

Om Lee Westwood, Tiger Woods, Martin Kaymer eller titelförsvararen Phil Mickelson kniper segern säkrar de också förstaplatsen på världsrankingen. Blir det en annan vinnare existerar en mängd möjliga scenarion – som på förhand är mycket svåra att förutspå då fördelningen av tävlingens rankingpoäng först kan offentliggöras när samtliga spelare slagit ut.

Vid sidan av den matematiska kampen innebär WGC-tävlingen också årets sista chans för en någorlunda tung titel i Tiger Woods statistik. Ett hyfsat Ryder Cup med en stark avslutning i singelspelet kan vara en första indikation på att arbetet med Sean Foley börjar falla på plats. Men förutom fjärdeplatserna i US Masters och US Open har den forne världsettan upplevt ett, med sina mått, mycket krasst år i resultatlistorna.    

– Jag kommer till alla tävlingar med samma intention – och det är att vinna dem. Oavsett om jag är rankad nummer ett eller inte har inte detta förändrats, säger Tiger Woods under onsdagens presskonferens.

Bland fältets sex svenskar hamnar favorittrycket på Carl Pettersson, som peggade upp i ledarboll under avslutningen i förra veckans Asia Pacific Classic.. 

På plats finns också Richard S Johnson (tack vare segern i Nordea Scandinavian Masters), Fredrik Andersson-Hed, Peter Hanson, Robert Karlsson och Henrik Stenson – som tyvärr nyligen halkat precis utanför de 50 främsta platserna på världsrankingen.


Text: Eric Franzén • 2010-11-03
FöljaNyheter
Scroll to Top